Debat

Ligeværd eller skilsmisse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Afgørelsens time nærmer sig. Har fraktion 4 og DLF en fremtid sammen? Jeg har gjort mig mange overvejelser om det.

For foreningen må det gælde, at alle tre parter: pensionister, de aktive og de lærerstuderende, arbejder i samme retning og gør brug af hinandens erfaringer. Men det må ske på ligeværdige betingelser.

Derfor har jeg som pensionist meget vanskeligt ved at se fornuften i forslaget om at reducere antallet af hovedstyrelsesmedlemmer til en, som oven i købet det meste af tiden kun skal være tilskuer. For lærerstuderende er der næsten ingen begrænsning i stemmeretten.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Blandt de cirka 14.000 medlemmer af fraktion 4 er der garanreret flere hundrede tidligere tillidsmænd, kredsstyrelsesmedlemmer og hovedstyrelsesmedlemmer. Det er vigtigt, at deres erfaringer og meninger har mulighed for at blive kanaliseret videre til beslutningstagerne i foreningen. Forslaget reducerer denne mulighed.

Derfor må forslaget afvises.

Pensionisterne har meget vanskeligt ved at se, hvad de får for kontingentet ud over muligheden for et seniorkursus hvert femte år.

Jeg håber, kongressens delegerede kan se det urimelige i forslaget og derfor ikke vedtager det.