Uskolet
0   17

Stille lærer opfordret til at sige noget mere

Ved en medarbejderudviklingssamtale forleden blev en lærer tilskyndet til at være mere aktiv i timerne.

»Jeg kunne godt tænke mig, at du kom lidt mere på banen«, lød opfordringen - en opfordring, som læreren har hørt flere gange op igennem sin egen skoletid.

Artiklen fortsætter under banneret

Men ifølge en ny disputats bør lederen være mere interaktionssensitiv, når det gælder lærere, der udviser denne type »stille adfærd«. Stille lærere opfattes ofte som mindre begavede, viser afhandlingen, men bag det stille ydre gemmer sig en masse tanker, som lederen skal være bedre til at spørge ind til. Med særlig omsorg og opmærksomhed er det nemlig muligt at nå alle lærere, viser disputatsen, som også peger på, at stille lærere bedst mødes med langsomhed, tænkepauser og stilhed - akkurat ligesom stille elever. Det samme gælder i øvrigt stille skoleledere, men dem er der ikke så mange af.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ