Debat

Hvilke "Nye Tider"

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 18. marts var foreningens formand og næstformand på deres 'Tour' nået til Vejle.

Her fik jeg af formandskabet bekræftet, at det eneste 'tælleri', der kan forekomme i den nu opsagte arbejdstidsaftale, er en lærers kontrol med en timeramme, hvor der måtte herske tvivl om opgavens tidsmæssige omfang.

Jeg fik endvidere bekræftet, at hvis en lærerkreds ikke har 'afbødet dette' (tælleriet) ved hjælp af lokale aftaler, medfører det ikke tælleri, men blot et krav til lærerne om at kende klokken!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Som svar på mit tillægsspørgsmål om, hvorfor begrebet så alligevel var blevet inddraget i det udsendte oplæg, fik jeg at vide, at 'Nye tider' skulle opfattes som et debatoplæg! Det ville have klædt de 'Nye tider' og foreningens image, at medlemmerne var blevet bedt om at forholde sig til udsagn om nogle faktiske forhold under den nu opsagte arbejdstidsaftale, som vi skal 'væk fra', og ikke til udsagn, der er ganske uden mening og hold i lærernes hverdag.

Det gør mig vred og oprigtig bekymret for de 'Nye tider' i Danmarks Lærerforening, at hovedstyrelsen med formanden i spidsen synes at mene, at udsagn af typen 'Vi skal væk fra at tæve vores kone' (opgør med tælleriet) er et udtryk for et virkelighedsnært udgangspunkt som modstykke til den ideale 'professionstanke'. Jeg synes, det ligner et forsøg på at styre debatten i en bestemt retning! Jeg håber, at medlemmerne er så klarsynede, at de ikke lader sig lede på afveje af den slags små fiduser.

Bo Nielsen

næstformand i Vejle Lærerkreds