Debat

Statspensionister i Sydafrika

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En pensionistrejse! Det lyder ikke umiddelbart særlig vildt, men det må man nok sige, at det var for 22 deltagere på Statspensionistforeningens tur til Sydafrika. Vi var toldere, lærere og andre, som har vort aktive arbejdsliv bag os, men alligevel mod på oplevelser. Med fly til Johannesburg og bus gennem det smukke nordøstlige Sydafrika tog vi til det private dyrereservat 'Edeni Lodge', som ligger op til Kruger Nationalpark. Vi blev indkvarteret i telte, der var rejst på et fundament på pæle og indeholdende badeværelse med toilet, køleskab og ventilator. Hver morgen og aften gik turen med specielle safaribiler ud i terrænet. Hver bil havde 'ranger' og 'trekker' med, det vil sige folk, som ved, hvordan man aflæser spor, og ikke mindst hvordan man forholder sig, når man står ansigt til ansigt med elefanter, løver eller næsehorn. Vi var nogle stykker, der ikke havde haft fantasi til, at vi skulle komme helt tæt på et rovdyr som geparden til fods. Maden var en kulinarisk oplevelse, og det meget hjælpsomme personale, stor renlighed og en lækker swimmingpool gjorde ikke oplevelsen mindre. Vi besøgte også Kruger Nationalpark, og vel tilbage i Johannesburg fik vi en rundvisning i Soweto inklusive et besøg i Nelson Mandelas hus. Jeg mener, at Statspensionisternes Centralforening hermed har taget et godt initiativ, som forhåbentlig følges op de kommende år med lige så spændende rejsemål.

Solveig Stroyer Andersen

Odense

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget