Debat
0   151

Hvor langt er vi kommet

Det konstateres nu, at lønningerne aftalt i Overenskomst 02 ikke følger med prisudviklingen.

Det er så endnu værre for os tjenestemandspensionister, hvor pensionen end ikke reguleres af hele lønudviklingen. Det må stadig være en del af foreningens dårlige samvittighed, at man ikke stod fast og kæmpede for at få denne uretfærdighed ud af verden ved Overenskomst 02.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi er altså virkelig udsat for en 'reallønstilbagegang'.

Gennem Statspensionisternes Centralforening (SC) stemte pensionisterne naturligvis enstemmigt nej til den statslige Overenskomst 02. Alligevel stemte hovedstyrelsen - ifølge Folkeskolen 'lunkent og frustreret' - ja.

På det kommunale område fik pensionisterne lagt en procent oven i pensionsreguleringen. Det fik vi ikke. Og det bødes der for nu.

I hovedstyrelsesreferatet fra Folkeskolen nummer 6/2002 står der dog: 'Formanden fortalte, at finansministeren måske kunne bevæges til i aftaleperioden at gennemføre et projekt, hvor man kan se sammenhængen mellem løn og pensioner'.

Det er nu et år siden, og da jeg ikke tror, at Anni Herfort har grebet dette udsagn ud af den blå luft, men at finansministeren har givet en forhåbning på området, spørger jeg nu: Er der nogen, der forsøger/har forsøgt at bevæge finansministeren? Hvor langt er man kommet med bevægelsen?

Finansministeren har jo tidligere over for SC erkendt, at den øgede anvendelse af midler til decentral lønfastsættelse i de nye lønsystemer påvirker udviklingen af pensionerne negativt.

Denne erkendelse giver os et udgangspunkt, for det er jo netop den udvikling, der sker.

Hvor langt er vi kommet?

Henning Pedersen

Blokhus

Svar

Nu er det jo ikke lønudviklingen på det kommunale område, men derimod på det statslige område, der afgør reguleringen af tjenestemandspensionen for langt de fleste af foreningens tjenestemandspensionistmedlemmer. Herudover er det så paradoksalt, at det faktisk er en fordel for udviklingen af tjenestemandspensionen, hvis arbejdsgiverne er tilbageholdende med den decentrale lønudvikling. Det betyder nemlig, at reguleringsordningen bliver højere, og reguleringsordningen indgår i reguleringen af pensionen i modsætning til de decentralt anvendte midler.

Bortset fra disse tekniske finesser kan jeg berolige dig med, at Lærernes Centralorganisation ikke har lagt den tidligere formands udsagn i mølposen.

Anders Bondo Christensen

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ