Debat

DLF spænder ben for pensionister

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er helt enig i Kristian Fløj-Jensens indlæg i Folkeskolen nummer 5 under overskriften 'Pensionisterne er en resurse'.

Det er meningsløst, at 13.703 medlemmer skal straffes med kun en plads i hovedstyrelsen i modsætning til to. Altså en reduktion på 50 procent.

Vi straffes på grund af det overforbrug, som vi overhovedet ikke har haft del i, men er forklaringen ikke snarere, at DLF ønsker en centralisering. Det passer også med den pensionistpolitik, der skal føres.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Pensionisterne har igennem en lang periode været med til at støtte foreningen økonomisk. Kun 10-15 procent af pensionistkontingentet går til kredsen.

Hvad med at sætte tæring efter næring i DLF?

DLF spænder jo ben for pensionistarbejdet ude i kredsene ved kun at lade kredsene beholde en lille del af kredskontingentet.

Som formand for Midtsjællandskredsens, kreds 55's, pensionistforening kan det blive svært at argumentere for nye pensionistmedlemmer, når den politiske indflydelse reduceres under dække af en kraftig centralisering.

Dertil kommer så økonomisk kassetænkning i forbindelse med vore kursusejendomme, og det er ikke bestyrernes skyld. Aflyste ferieophold til pensionister, der har modtaget bekræftelse på et ferieophold, begrundes ofte med for eksempel bryllupsmiddage med overnatning til bryllupsgæsterne. Vil I være det bekendt i DLF?

Vi er ellers efter vore medlemmers udsagn en velfungerende kreds.

Niels Bang

Midtsjællandskredsen (kreds 55)

Svar

Ja, pensionisterne er en resurse. Med det udgangspunkt er kredse og hovedstyrelse i samarbejde med pensionistmedlemmerne i gang med overvejelser om, hvordan fraktionens medlemmer kan understøttes fagligt, socialt og kulturelt. Det handler om meget andet end repræsentation i hovedstyrelsen, da kun meget få af hovedstyrelsens beslutninger har betydning for pensionistvilkårene. Fra 1. januar 2004 sker der en reduktion i antallet af hovedstyrelsesmedlemmer fra fraktion 1 og 2. Det har gjort det nødvendigt at vurdere sammensætningen ud fra et samlet hele. Derfor har kongressen besluttet, at blandt andet pensionistfraktionens repræsentation i hovedstyrelsen skal analyseres og debatteres. Jeg vil opfordre til, at vi undlader at tillægge hinanden forkerte motiver og i stedet får den konstruktive dialog, som kongres og hovedstyrelse har lagt op til.

Jeg ser intet forkert i, at kursuscentrene drives økonomisk. Kursuscentrene skal være til rådighed for vore medlemmer og for andre, eksempelvis virksomheder og privatpersoner. Vi forventer både en god kvalitet og en god indtjening, for det kan ikke være meningen, at medlemmernes kontingent skal finansiere underskud på vores kursuscentre.

Netop derfor skal vi behandle både medlemmer og kunder ordentligt. Og det kan i visse situationer være en vanskelig opgave, når flere hensyn skal tages på samme tid. Det kan beklageligvis gøre det nødvendigt, at vi på kursuscentrene må forsøge at flytte medlemmers ferieophold, fordi vi så har mulighed for at få plads til et større arrangement.

Hvis du har været ude for, at dit ferieophold blot er blevet aflyst, skal jeg beklage dette, idet det pågældende kursuscenter så burde have forsøgt at hjælpe dig til en alternativ løsning på dit ferieophold.

tig Andersen

næstformand for DLF