Musik

Boogie-Kaj

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

- og andre sange for klassens orkester

Af Tommy Hovgård Nielsen

56 sider, 190 kroner

Folkeskolens Musiklærerforening

Dette materiale giver et godt bud på, hvordan man kan arbejde med begyndersammenspil i de yngste klasser. Overskriften, og dermed udgangspunktet for forfatteren, er, at man ved at arbejde med rytmelege og musikforløb, altså bevægelse til musik, skaber et godt grundlag for kvalificeret sammenspil. Med 12 nykomponerede sange og et væld af anvisninger hertil vises hvordan. Selvfølgelig kan der plukkes i heftet, men det kan anbefales underviseren at gennemgå hele materialet, inden sammenspillet påbegyndes.

Heftet er opdelt i fire afsnit. En teoretisk del, der giver en metodisk baggrund. En oversigtsdel, hvor de to stilarter beat og swing gennemgås. Instrumenterne blik- og blokfløjte, elbas, klaver og trommesæt bliver her nøje præsenteret. En rytme- og bevægelsesdel, der blandt andet indeholder tre begynderlektioner for begge stilarter swing og beat. Endelig afsluttes heftet med de 12 sange. De er alle skrevet i g-dur og spænder kun over tonerne g, a og h.

Eneste lille indvending til dette flotte materiale er, at afsnittet omkring rytme og bevægelse er for tyndt. Jeg kunne godt tænke mig lidt flere eksempler. At melodierne kun spænder over tre toner, virkede ved første øjekast lidt 'fattigt', men de er sangbare, og børnene elsker dem. Jeg glæder mig meget til næste hefte i serien.

Poul Erik Lind Larsen