Ny tegnefilm for hele familien

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Drengen der ville gøre det umulige' hedder en ny dansk tegnefilm. Filmen er instrueret af Jannik Hastrup, der helt tilbage i 1968 stod for 'Cirkeline'-filmene og senere for klassikere som 'Bennys Badekar' og 'Samson og Sally'.

Den nye film handler om en inuitdreng, der vokser op blandt isbjørne. De har stjålet ham fra hans forældre, og her lærer han alt det, en isbjørn skal kunne. Da hans far senere bringer ham tilbage, kan drengen ikke rigtig finde sig til rette. Han føler sig som en isbjørn og flygter derfor tilbage til fjeldet for at finde ud af, hvordan han bliver en rigtig isbjørn. Han skal klare isbjørnens tre opgaver: Kampen mod Havet, Nordenvinden og Ensomheden.

Stemmerne til filmen kommer fra blandt andre Otto Brandenburg, Paprika Steen, Tommy Kenter og Sidse Babett Knudsen. Filmen varer 77 minutter og har premiere fredag den 7. januar.