Debat

Godt arbejde

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens researcher er meget dygtig. Tænk sig - efter opfordring til at undersøge regeringens planer om at udlicitere flygtningeundervisningen fra Dansk Røde Kors' skoler til kommuneskoler har man fundet frem til den eneste kommune i hele Danmark, der varetager undervisning af flygtninge, nemlig Hanstholm. Det gør de i Hanstholm af den simple grund, at der er for langt til en Røde Kors Centralskole fra Hanstholm.

Flot arbejde - Men! Hvor er den sammenlignende journalistik imellem Hanstholm og de cirka 11 Røde Kors Centralskoler, der leverer et gedigent og kvalitativt arbejde.

Ved nærmere eftertanke - nævnte jeg dårlig journalistik? Nej, jeg tænkte det bare!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Inge Riishøj

Dansk Røde Kors Centralskole, Aalborg

Svar

Man er ikke en dygtig researcher, bare fordi man kan finde den eneste kommune i landet, der selv varetager undervisning af flygtninge. Til gengæld er det god journalistik at skrive om, hvordan de på Asylcenter Hanstholm har grebet opgaven an, for det kan snart blive virkelighed for andre kommuner. Derfor blev netop Hanstholm valgt.

Og hvem siger, at sammenlignende journalistik er en forudsætning for god journalistik. Vi sammenligner heller ikke skolerne, hver gang vi skriver om, hvordan en enkelt skole bruger en ny pædagogik eller varetager nye retningslinjer fra Undervisningsministeriet. Vi må vægte stoffet, og det gør vi efter de journalistiske væsentlighedskriterier. Redaktionen