Debat
0   144

Strategisk nyorientering

I Folkeskolens leder i nummer 41 kan man læse, at der stort set ingen forskel er på den linje, Anders Bondo Christensen står for, og den linje, Anni Herfort Andersen stod for. Lederskribenten har øjensynligt glemt de sidste fem år af foreningens historie. Dette er ikke tiden til at rippe op i gamle sår, men lad os nu ikke fordreje historien.

Skiftet fra Anni til Anders er ikke blot et trænerskifte. Det er heller ikke bare en taktikændring. Det er en strategisk nyorientering, der skal ses som et gennembrud for den modstand mod lønarbejdergørelsen, som for en halv snes år siden voksede frem ude på lærerværelserne med en dengang marginaliseret opposition i DLF som sit talerør. Formandsskiftet er et klart signal om, at hele Danmarks Lærerforening nu vil søge at sikre den professionelle lærers relative autonomi og bekæmpe en udvikling, der truer med at gøre selve undervisningen til skolens lavstatusjob. Sådan er det, og det skal Folkeskolens lederskribent, medlemmerne og omverdenen vide.

Artiklen fortsætter under banneret

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ