Debat
0   243

Ny Løn og årskurser

I medierne bliver vi folkeskolelærere igen og igen, fra politisk side og andre emsige debattører, bombarderet med, at nu bør vi sandelig tage os sammen og få forbedret og videreudviklet vores viden, fordi det kan gøres gratis på skolens regning.

Dette er bestemt en sandhed med modifikationer, da jeg kan fortælle, at mit årskursus på Danmarks Pædagogiske Universitet (DPU) påvirker lønnen, da undervisningstillægget går ned, i takt med at der ikke undervises den dag, jeg sidder på skolebænken på DPU. Mit årskursus er indregnet som tid i min årsnorm (225 timer), men ikke i en 'lønakkord'.

Artiklen fortsætter under banneret

Det koster mig en lønnedgang hver måned på 500 kroner efter skat. At mit undervisningstillæg kan udløse et så stort fald i lønnen, skyldes, at jeg er på Ny Løn, og at i Ny Løn har undervisningstillægget så stor indflydelse. Jeg får en lønnedgang på 6.000 kroner per år, vel at mærke efter skat.

Jeg skulle selvfølgelig have været opmærksom på dette. Men det var jeg nu engang ikke. For min familie er 500 kroner mindre udbetalt per måned mange penge. Børnefamilie med hus på fjerde år.

Denne løngyser er ment som advarsel til mine 'fremadstræbende' kollegaer på Ny Løn, der ønsker at følge de forskellige opfordringer fra politikere og andre debattører, der mener, at lærerne skal dygtiggøre sig, for at ville dygtiggøre sig kan komme til at koste penge. I mit tilfælde ville jeg have ønsket, at jeg havde haft viden om, at mit undervisningstillæg ville blive påvirket, så jeg havde haft muligheden for at vælge, om jeg ville dygtiggøre mig lige nu, og om vores (min families) økonomi kunne bære det, eller om jeg ville vente.

Altså en advarsel til lærere på Ny Løn samt en lille opfordring til kredsene om at få forhandlet en akkord af Ny Løn til en kursuspulje. Så der kommer en 'kursusakkord' på lige fod med alle de andre akkorder, der forhandles i Ny Løn-systemet.

Hanne Gregersen

Viby, Sjælland


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ