Debat
0   172

For lidt interesse

Jeg har været medlem af DLF siden 1958 og været ganske tilfreds dermed indtil for et par år siden. Da begyndte spørgsmålene at melde sig. Nu tænker jeg på at melde mig ud per 1. januar 2003.

Jeg mener ikke, at DLF interesserer sig for os i fraktion 4.

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har prøvet at gøre mig gældende på den lokale generalforsamling gennem læserbreve og til sidst med et brev til hovedstyrelsen med spørgsmålet om, hvorfor vi skal blive som medlemmer.

Brevet til hovedstyrelsen var et spørgsmål om, hvorvidt det er rimeligt, at en nyuddannet lærer - uden erfaring - får samme timeløn som en 'seniorvikar' med mange års erfaring. Havde 'vores' fagforening tænkt sig at gøre noget ved det i en situation, hvor der er hårdt brug for vikarer. Jeg fik aldrig svar fra hovedstyrelsen.

Jeg fik et brev fra sekretariatet med nogle meget tekniske forklaringer på vikarløn. Jeg fandt ikke, det var svar på det, jeg havde spurgt om.

De fine resolutioner fra kongresserne flere gange i træk om, hvordan tjenestemændene nu skulle tilgodeses i lønforhandlingerne, hvordan var det nu lige, det gik?

Vores repræsentation i hovedstyrelsen bliver måske halveret - hvordan med det?

Der blev holdt et seminar for seniorer i foråret. Fint, tænkte man. Vores seniorklub - i Danmarks fjerdestørste by - fik aldrig tilbudt at sende en repræsentant til dette.

Nævn mig blot tre væsentlige grunde til at fortsætte med at betale 1.100 kroner om året til DLF.

Folkeskolen? Skriver så godt som aldrig om vore forhold.

Gruppelivsforsikringen? Den ophørte for mit vedkommende i år, da jeg blev 67.

Seniorkurserne? Dem søger man hvert år, men får dem aldrig.

Disse fordele er ikke vægtige grunde for mig.

Vores lokale seniorklub, den er helt okay, måske en vægtig grund, men vi betaler selv det meste af udgifterne til ture. Der er ikke mange foreninger til fremme af socialt samvær, hvor man betaler så høj en kontingent. Så derfor! Tak for de første 39 år.

Inge Kryger

fraktion 4

Esbjerg Lærerforening

Svar

Der er mange gode grunde til at være medlem af en faglig organisation, selvom du er pensioneret.

Vigtigst er nok, at organisationen varetager forhandlingsretten for tjenestemandspensionisterne. Jeg medgiver, at det er et langt og sejt arbejde, der for øjeblikket pågår med at få ændret ved tjenestemandspensionens regulering, så der også tages hensyn til den lokale lønudvikling. Men på det kommunale område kom der ved Overenskomst 02 et gennembrud for tjenestemandspensionisterne, der er derfor stadig brug for, at foreningen gennem Centralorganisationernes Fællesudvalg fortsat arbejder for at påvirke på statens område til gavn for tjenestemændene i den lukkede gruppe. Dette sker blandt andet også gennem foreningens repræsentation i Statspensionisternes Centralforening, hvor hovedstyrelsen er repræsenteret ved en af pensionisterne.

Derudover øver foreningen gennem Funktionærernes og Tjenestemændenes Fællesråd indflydelse på spørgsmål af generel samfundsmæssig karakter for pensionister. Blandt andet forhold omkring folkepensionen og pensionisternes vilkår i øvrigt.

Pensionisterne er vedtægtsmæssigt repræsenteret både i hovedstyrelsen og kongressen og har også her mulighed for at rejse alle problemstillinger i forhold til medlemmernes vilkår både før og efter pensioneringen.

Som du selv skriver, arrangerer foreningen hvert år at antal kurser kun for pensionister. Disse kurser er meget søgte, og det er selvfølgelig beklageligt for dig, at du endnu ikke er blevet optaget.

Du nævner, at du tidligere har henvendt dig til hovedstyrelsen vedrørende et vikarspørgsmål. Du fik et svar fra sekretariatet, hvilket personligt blev aftalt med dig, da dit spørgsmål var af teknisk karakter.

Anni Herfort

formand for DLF


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ