Debat
0   183

Skolernes sommerferie

Nu har vi igen oplevet en varm august, netop som elever og lærere skulle begynde skolen, mens det var køligt ved feriens start. Det mønster kender vi fra andre år. Således lå temperaturen de sidste fem år på mellem 20 og 30 grader i skyggen ved feriens slutning, mens det var ustadigt og køligt ved sankthans.

I uge 33 havde TV2 en vejrquiz, der handlede om skolernes sommerferie, om det var rigtigt, at man påtænkte at skubbe ferien to uger, så eleverne kunne nyde godt af det skønne augustvejr.

Artiklen fortsætter under banneret

Svaret kom den 16. august. En skoleinspektør argumenterede på fornuftig måde for at gennemføre ovennævnte flytning, mens politikeren Anne Baastrup karakteriserede ændringen som urealistisk, og TV2's meteorolog betegnede ideen som 'helt hen i vejret'.

Hvorfor egentlig? Hvorfor skal skolernes sommerferie absolut begynde ved sankthans og slutte netop i årets varmeste tid, så elever og lærere ved skolestart kan tilbringe dagen i et lokale, der temperaturmæssigt mest af alt minder om en sauna? Anne Baastrups argumentation om, at det vil gå ud over industriferien, hvis vi flytter skoleferien, er efter min mening meget tynd. Flytter vi skoleferien de to uger, kommer vi netop hen til industriferien (eller det, der engang var industriferien) først i juli.

Hvilket argument finder vi for ikke at flytte den ferie? Nok mest det, at det er tradition at starte til sankthans. Hvorfor egentlig holde fast ved det? sankthansbålet i 12 graders varme er alligevel ikke spændende! Og hvorfor har vi kasseret august som feriemåned? Vi vil så gerne gøre så meget for vore elever, vi taler om at skabe verdens bedste folkeskole; men hvorfor ikke give elever og lærere ferie i årets varmeste periode - i lighed med de fleste andre lande i Europa?

Walter Steffen Nielsen

København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ