0   155

LB må opgive internetportal

Forhandlinger med Uni-C slog fejl

Lærerstandens Brandforsikring har måttet opgive sine planer om en stor samlet internetportal for undervisere. Et års forhandlinger med Uni-C om en stor fælles portal slog fejl, og lærer-forsikringsselskabet forsøger nu at hente investeringen hjem ved at sælge teknologien til lærerorganisationerne.

'Pengene er ikke spildt', understreger it-chef i Lærerstandens Brandforsikring (LB), Steen Gustafsson. 'Vi kan selv bruge den teknologi, vi har fået udviklet, til at tilbyde vores medlemmer adgang til bilmarkedet, rejsemarkedet, boligmarkedet med videre i tilknytning til vores forsikringer på vores egen portal, www.lb.dk'.

Artiklen fortsætter under banneret

www.uportalen.dk åbnede for et år siden som en portal for alle undervisere med artikler og nyheder inden for faglige og private områder, debatfora, mulighed for at oprette e-mail-adresse samt tilgang til bolig-, rejse- og bilmarkeder. Men forsikringsselskabet har aldrig for alvor markedsført Uportalen, fordi man lå i forhandlinger med Uni-C. I april i år ophørte LB med at opdatere portalen med faglige artikler.

'Vi har haft et skuffende forhandlingsforløb med Uni-C', siger direktør for Lærerstandens Brandforsikring Svend Emil Nielsen. 'Det har vist sig meget vanskeligt at forhandle på forretningsmæssig basis med et selskab, der er offentligt ejet, selvom det i formen står som et selvstændigt selskab'.

Planen var, at Uportalen og Uni-C's portal www.emu.dk skulle smelte sammen, men i juni sagde Uni-C i realiteten endeligt nej.

'Der har været forskellige komplikationer', bekræfter divisionsdirektør i Uni-C Per Thorbøll. 'Vi er en offentlig virksomhed, LB er en privat virksomhed, og det har betydet, at der er nogle ting, vi har måtte sige nej til'.

'Vi lægger Uportalen over i et markedsføringsselskab, så investeringen kan komme selskabet til gavn i vores markedsføring', siger Steen Gustafsson. Lærerstandens Brandforsikring vil desuden tilbyde teknologien bag Uportalen til de største lærerorganisationer, herunder Danmarks Lærerforening, til en rabatpris.

Lærerstandens Brandforsikring vil ikke ud med, hvor mange penge Uportalen foreløbig har kostet. Men direktør Svend Emil Nielsen har tidligere nævnt beløbet seks-otte millioner kroner.

Vi har haft et skuffende forhandlingsforløb med Uni-C', siger direktør for Lærerstandens Brandforsikring Svend Emil Nielsen. 'Det har vist sig meget vanskelig at forhandle på forretningsmæssig basis med et selskab, der er offentlig ejet, selvom det i formen står som et selvstændigt selskab


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet