Debat

Nu må det være klart

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efter læsning af særnummeret om Overenskomst 02 må jeg konstatere, at hovedstyrelsen virkelig er kommet på dupperne og alle anbefaler et nej til aftalen. Det er bare for nemt, da lærerne i denne sammenhæng overhovedet ikke får noget at skulle have sagt, fordi DLF ikke har sørget for, at lærerne - og kun dem - har deres egen aftale, men at vi skal stemme sammen med 600.000 andre.

At formanden i Forligsinstitutionen først udtaler sig positvt og dernæst i eget forum anbefaler et nej, må da være topmålet af taburetklæbende adfærd.

Jeg mener, at alle har pligt til at stemme, men det er ud over alle grænser næsten en uoverstigelig og deprimerende situation at skulle forholde sig til, at min stemme er komplet ligegyldig, for der er ingen, der skal bilde mig ind, at Kommunernes Landsforening overhovedet lægger mærke til stemmetallene.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Bare de får ro de næste tre år.

At der er tale om en reallønsnedgang, er tydeligt, da pristalsreguleringens årlige procentsats gudhjælpemig lægges sammen for hvert af de tre år. Nu må det være tydeligt for enhver, at DLF ikke kan skaffe medlemmerne en ordentlig løn, ej heller har tænkt sig at gøre det i fremtiden.

Peter Stig Andersen

Virum

Svar

- Jeg har ikke udtalt mig positivt i Forligsinstitutionen.

- Så længe DLF er en del af KTO-samarbejdet (Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte), kan vi ikke 'sørge for' at stemme alene. Det afgør forligsmanden. Sådan er loven.

- Jeg deler din bekymring for reallønsudviklingen - blandt andet derfor har jeg anbefalet et nej.

- Du tager et samlet ja for givet. Det gør jeg ikke. Derfor har jeg opfordret alle til at bruge deres stemme.

Anni Herfort

formand for DLF