Debat
0   171

Løn til overvejelse

For et par uger siden havde vi en række gæstelærere på besøg i min 8. klasse. De skulle fortælle om deres liv, uddannelse, arbejde og arbejdsplads.

En af dagene havde vi besøg af en administrerende direktør fra et rådgivende ingeniørfirma i lokalområdet. Han var dygtig, velforberedt, talte godt med eleverne og havde en karisma, der gjorde de unge lyttende og spørgende. En af eleverne spurgte om løn og fik til svar, at en nyuddannet ingeniør får en startløn på omkring 25.000 kroner om måneden stigende til cirka 40.000 kroner efter 10-12 års ansættelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Hjemme slog jeg op på min lønseddel. Ansat i 1970, på slutløn, efteruddannet som skolebibliotekar, sløjdlærer og med it-kørekort og med en månedsløn på 24.680 kroner.

Søndag den 17. marts kunne man i Jyllands-Posten læse om lærermangelen i Nordsjælland. Her er huspriserne så høje, at en lærerløn på 20.000 kroner om måneden ikke kan betale en bolig, hvorfor man foreslår, at kommunerne igen begynder at anskaffe lærerboliger til lærerne.

Man kunne jo også overveje at aflønne lærerne på en sådan måde, at de selv kunne klare at anskaffe en bolig.

Flemming Jørgensen

Vejle


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ