0   56

Galimatias

Det er rent galimatias at tro, man kan spare så meget på rengøringen, at man kan ansætte 1.000 lærere mere', siger arbejdsmiljøkonsulent Peter Blichfeldt, Danmarks Lærerforening.

'De seneste ti år er der skåret ned på rengøringen, og det hævner sig nu, fordi skolerne er nedslidte og snavsede. Mange steder har man kun halvdelen af de ansatte, man havde tidligere til at gøre rent', siger han.

Artiklen fortsætter under banneret

Han mener ikke, at Esbjerg er noget specielt enestående eksempel.

'Det er galt mange steder', siger han og tilføjer, at Danmarks Lærerforening i princippet er ligeglad med, hvem der står for skolerengøringen. Bare arbejdet bliver gjort godt nok.

'Skoler er de bygninger overhovedet, der udsættes for størst belastning, og det kræver meget rengøring', siger han.

Tilsyn laver kampagne

Arbejdstilsynet har for tiden en kampagne mod dårligt indeklima på skolerne - ikke mindst fordi manglende rengøring er et problem mange steder.

Arbejdstilsynet opfordrer blandt andet til, at gulvtæpper fjernes fra undervisningslokaler, og siger, at det er vigtigt, at støv fjernes ved effektiv rengøring. Støv kan blandt andet indeholde hudskæl, papirstøv, tekstilfibre, sand, grus, pollen og mikrofibre. De lokale arbejdstilsynskredse vil i den kommende tid invitere lokalpolitikere til møder om skolernes indeklimaproblemer.

Specialkonsulent i Arbejdstilsynet, Anette Lerche, siger, at man altid kan ringe til Arbejdstilsynet, hvis der er forhold på arbejdspladsen, der truer helbredet.

'Indeklimaproblemer er højt prioriteret i Arbejdstilsynet, men det vil jo altid være et spørgsmål om prioritering, om man rykker ud til en skole', siger hun.

Ringer man til sit lokale arbejdstilsyn, vil det uden tvivl opfordre til, at man selv prøver at løse problemerne. Der er gode råd at hente på www.at.dk, men hvis alt slår fejl, kan man få Arbejdstilsynet til at kigge på forholdene.

'Der er eksempler på, at Arbejdstilsynet har skredet ind over for dårlig rengøring i offentlige institutioner', siger Anette Lerche.ipe


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet