Debat

Hjælp DLF

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Torben Thomsen mener i sidste nummer af Folkeskolen, at hovedstyrelsen ikke '(. . .) påtog sig ansvaret for den fortsatte diskussion' om foreningens politik for folkeskolen i det multietniske samfund, men '(. . .) bare overlod opfyldelsen af debataktiviteten til det ret upræcise 'alle led'. Sådan optræder en ufejlbarlig, skråsikker, selvretfærdig ledelse'. Samme røffel får de 310 kongresdelegerede, der efter Torben Thomsens mening demonstrerede deres holdningsløshed ved at reagere på hovedstyrelsens fremlæggelse af ovennævnte forslag ved at 'fralægge sig ansvaret' og kræve en medlemsdebat.

Til Torben Thomsens oplysning kan det siges, at hovedstyrelsen netop nu er ved at lægge sidste hånd på en ganske omfattende handleplan for denne debat, der i løbet af det næste års tid skal føres helt ud til den enkelte tillidsrepræsentant og tilbage igen. Dette er opfølgningen af kongressens ønske om at inddrage medlemmerne og derved give foreningens politik på dette område et bredere fundament, end den ville have, hvis kongressen bare havde vedtaget hovedstyrelsens forslag med de ændringer, som kongressen måtte have besluttet. Såvel kongres som hovedstyrelse vil naturligvis påtage sig ansvaret for foreningens politik for dette område, men vi vil have medlemmerne med. Jeg tør næsten ikke tænke på, hvad Torben Thomsen ville have skrevet, hvis vi havde handlet anderledes.

Det er nu vores håb, at medlemmerne vil tage bladet fra munden og bidrage med deres uforbeholdne meninger. Lærerstanden har hårdt brug for at finde sine egne ben i denne ophedede diskussion og må hjælpe DLF med at styre skuden frelst ud mellem Skylla og Kharybdis, mellem xenofoberne og halalhippierne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse