Debat

Misbrugt (3)

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jan Trojaborg fortsætter misbruget af KLF-generalforsamlingens (Københavns Lærerforening) resolution om at få forhandlingskompetencen tilbage til centrale forhandlinger.

Han skriver i Folkeskolen nummer 47: 'Vi vil selvfølgelig forberede en eventuel tilbageførsel af forhandlingskompetencen ved at udarbejde en plan for dette. . .', og herefter påstår han, at arbejdet kan vente, fordi jeg skulle have glemt det sidste komma i den resolution: '. . . når forsøgsperioden er slut'.

Den sætning i resolutionen, Trojaborg ikke vil (eller kan?) forstå, er: 'Endvidere opfordres bestyrelsen til nu at påbegynde arbejdet med at få hele forhandlingskompetencen tilbage til centrale forhandlinger og arbejde for indgåelse af nye forhåndsaftaler, når forsøgsperioden er slut'.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Både ordet 'nu' og ordene '. . . når forsøgsperioden er slut' står i sætningen. Det forvirrer Trojaborg og får ham til at tro, at han frit kan vælge, hvad han skal gøre nu, og hvad der kan vente til senere.

Sætningen er, som det fremgår, delt i to af et 'og', hvilket betyder, at det, der skal foregå nu, er første halvdel. Resolutionen binder bestyrelsen til dels at arbejde for nye forhåndsaftaler - som naturligvis indgås, når de nuværende er udløbet, og dermed 'når forsøgsperioden er slut' - dels at påbegynde arbejdet nu for at få hele forhandlingskompetencen tilbage til centrale forhandlinger. Og generalforsamlingen har ikke vedtaget at arbejde for en 'eventuel' tilbageførsel. Arbejdet med tilbageførslen har både en praktisk og en politisk side. Det praktiske med at ansætte forhandlere er sikkert hurtigt klaret. Politisk betyder resolutionen vel, at bestyrelsen nu skal til at arbejde for centrale aftaler både i forhold til medlemmer inden en urafstemning og i forhold til forvaltningen og DLF.

Nu er resolutionens tekst og ånd endnu en gang belyst fra min side, og resten må bero på manglende vilje til at efterkomme resolutionens tekst fra Trojaborgs side.

Inge Thomsen

Stevnsgade Skole, København