Debat
0   167

Misbrugt (2)

Inge Thomsen skriver i Folkeskolen nummer 45, at hun med henvisning til den resolution, hun fik vedtaget på generalforsamlingen i Københavns Lærerforening, KLF, føler sig misbrugt. Det er der nu ingen grund til. Forsamlingen undlod jo netop - som Inge Thomsen da også refererer - at vedtage en anden resolution, der ønskede at opsige aftalen, der blandt andet rummer et etårigt forsøg med uddelegering af lønforhandlingerne til tillidsrepræsentanterne. Forsøget bliver derfor gennemført og efterfølgende evalueret ved en urafstemning. En sådan skal selvfølgelig ikke gennemføres, før perioden er slut, og erfaringerne er høstet.

Bestyrelsen og undertegnede har forholdt sig til den vedtagne resolution, også den del, Inge Thomsen citerer: 'Endvidere opfordres bestyrelsen til nu at påbegynde arbejdet med at få hele forhandlingskompetencen tilbage til centrale forhandlinger og arbejde for indgåelse af nye forhåndsaftaler, når forsøgsperioden er slut'.

Artiklen fortsætter under banneret

Allerede nu fortsætter en enig bestyrelse indgåelsen af forhåndsaftaler, hvilket vi vil arbejde videre med, uanset udfaldet af forsøget.

Vi vil selvfølgelig forberede en eventuel tilbageførsel af forhandlingskompetencen ved at udarbejde en plan for dette, men Inge Thomsen glemmer åbenbart det sidste komma: 'når forsøgsperioden er slut'. I vedtagelsen ligger der ikke en beslutning om i forsøgsperioden i 2003 at fratage tillidsrepræsentanterne forhandlingsopgaven. Her tolker Inge Thomsen forkert, men hun har da ret i, at generalforsamlingen - lige så lidt som bestyrelsen - brød sig om uddelegeringen.

Selvfølgelig retter KLF's bestyrelse sig efter beslutninger truffet på generalforsamlinger, som imidlertid ikke er foreningens højeste myndighed, det er urafstemninger faktisk. Som nævnt i andre svar påpegede jeg på generalforsamlingen, at Inge Thomsens resolution ikke var klar, hvilket forsamlingen tog til efterretning og endte med at vedtage formandens beretning enstemmigt. Men sigtet i resolutionen vil vi naturligvis rette os efter.

Jan Trojaborg

formand for Københavns Lærerforening og medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ