Debat

Stillingsopslag på rette sted

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siddende omkring bordet på lærerværelset er der igen en kollega, der kan fortælle, at der på hendes barns skole er ansat en ikke-uddannet i en lærerstilling. Tilmed i en klasselærerstilling.

En anden kollega kan supplere med, at der på hendes børns skole er ansat flere ikke-uddannede i lærerstillinger. Det kan undre mig meget, at man ansætter ikke-uddannet personale, når der yderst sjældent er opslået ledige stillinger i vores region. Det eneste rigtige sted at slå en ledig stilling op må være i Folkeskolen.

Så er det muligt, at det er billigere at annoncere i den lokale ugeavis? Men man udelukker på den måde potentielle ansøgere uden for den snævre kreds. Det er jo muligt, at der sidder kvalificerede ansøgere et andet sted i landet, som er villige til at flytte for en god stilling i et dejligt område. Det undrer mig også meget, at der ikke er nogle tillidsmænd, der griber ind over for denne uskik, som for mig at se er undergravende virksomhed. Der er jo heller ingen, der siger, at man skal blive 25 år på den samme skole. Måske kunne et tillokkende stillingsopslag fra en naboskole/kommune skabe lidt cirkulation i lærermassen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Henriette Leth

Videbæk, Vestjylland