Debat

Fælles fagforening - også for OK-ansatte

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overenskomstpensionen skal have et ordentligt løft. Noget, der rykker. På det punkt var der ingen vaklen i geledderne på kongressen, da behandlingen af dette vigtige område var til ende. Kravet kom i 'det fine selskab' på kongressens liste over prioriterede krav, og af såvel debat som tilsagn fremgik det, at kravet selv på denne liste havde en særlig status. Dette understreges af, at kongressen også som foreningens højeste myndighed i et særligt papir blandt andet vedtog, at overenskomstpensionerne i dag har et utilfredsstillende niveau, og at en forbedring af overenskomstpensionen må prioriteres højt ved de kommende overenskomster.

Forbedringen går både på forhøjelse af procentsatsen og på at gøre noget for de overenskomstansatte, som kom i klemme i 1993 ved overgangen til overenskomstansættelse.

Det er der kun grund til at glæde sig over, for de overenskomstansatte har meget til gode på pensionsområdet. Som fælles fagforening har vi også et fælles ansvar for at gøre noget her.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Nu går kravene videre, og der skal forhandles. I denne fase, frem til resultatet foreligger, og vi skal stemme om det, er det vigtigt, at vi bakker vores forhandlere op om, hvor væsentligt et tema overenskomstpensionen er. Det kan vi blandt andet gøre ved jævnligt at bringe det i erindring i disse spalter, så det fremgår, at der er medlemsopbakning bag kravet.

Men der er yderligere en mulighed for at forbedre overenskomstpensionen. Lad os i alle lokale og centrale aftaler gøre alle dele af lønnen pensionsgivende. Visse centrale tillæg, som ikke er pensionsgivende, kan blive det ved lokale aftaler. Og i lokale aftaler er det oplagt at gøre tillæg pensionsgivende. Det er der også solidt belæg for i lønaftalen.

Niels Kjeldsen

Ballerup