Debat

Edb-abonnementer

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I sidste uge sagde Preben Stein fra Ballerup i Folkeskolen 'Nej til edb-abonnementer' og bad om en tilbagevenden til skolelicenserne.

Vi kan berolige med, at UNI-C stadig sælger skolelicenser, og det fortsætter vi med. Efter en kort periode med fembrugerlicenser vendte vi tilbage til skolelicenserne, hvor prisen nu er gradueret efter skolens størrelse. Det synes vi giver en fornuftig prisstruktur. Skolelicenserne har vi suppleret med et abonnement, men om man vil købe licenser eller tegne abonnement, er altså skolens frie valg - det vil vi ikke lave om på.

Når vi har samlet 32 undervisningsprogrammer i et abonnement, er det for at give skolerne mere for pengene, da skolelicenserne i et lille land er forholdsvis dyre. Skulle programmerne købes i licens, ville skolen typisk kunne købe to programmer for den samme pris som hele abonnementet, og så er der lang vej til at tilgodese alle fag og niveauer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hertil kommer, som Preben Stein også skriver, at programmerne af og til skal opdateres. Men opdateringen er netop inkluderet i abonnementet, ligesom der i abonnementet også sker en betydelig fornyelse med nye programmer.

Preben Stein beklager sig over, at midlerne fastfryses ved abonnementerne. Det kan være rigtigt, men andre har efterspurgt modeller, som er lette at budgettere. Også her er der frit valg, og endelig kan abonnementerne jo opsiges igen.

Kurt Nikolajsen

UNI-C Uddannelse