Skoleledelse
0   321

Fuglebjerg fyrer skoleleder

Afskedigelse af skoleleder får en usædvanlig afslutning

Kommunalbestyrelsen i Fuglebjerg besluttede torsdag i sidste uge at fyre Svend Ove Olsen fra jobbet som skoleleder på Fuglebjerg Skole.

Fyringen kommer ikke som den store overraskelse, da Svend Ove Olsen har været fritstillet fra jobbet siden slutningen af april (omtalt i Folkeskolennummer 18/2001). Men sagen får en usædvanlig afslutning.

Svend Ove Olsen er ikke medlem af Lederforeningen i DLF og dermed heller ikke af Lærernes Centralorganisation, LC, som normalt ville forhandle hans afskedigelse. Derfor har LC ikke haft nogen bemærkninger til fyringen.

Til gengæld har Svend Ove Olsens advokat - der også er advokat for Danmarks Skolelederforening - haft en masse at sige. Efter først at have stillet en række uddybende spørgsmål til sagen sendte advokaten i sidste øjeblik et 35 sider langt høringssvar.

Artiklen fortsætter under banneret

Til kommunaldirektør Bo Gatzwillers store overraskelse bad han dog ikke om en forhandling.

'Det er min erfaring, at den, der står over for en fyring, altid får noget ud af at tage en forhandling med kommunen. Så det er spøjst, at Svend Ove Olsen og hans advokat ikke har bedt om et mæglingsmøde', siger Bo Gatzwiller.

Måske får Svend Ove Olsen alligevel forhandlet sig frem til en ekstra økonomisk kompensation. I hvert fald har politikerne i Fuglebjerg besluttet at give ham en håndsrækning.

'Vi kunne have valgt at afskedige Svend Ove Olsen efter bogen. Men han har trods alt været ansat i skolevæsenet i 20 år, så vi vil opfordre ham og hans advokat til, at vi mødes og aftaler de nærmere vilkår for afskedigelsen', siger Bo Gatzwiller.

Politikerne anerkender Svend Ove Olsens store indsats med at overføre elementer fra skolesystemet i New Zealand til de to skoler i den lille vestsjællandske kommune. Et arbejde, som har fået Fuglebjerg på landkortet i skolekredse. Når han alligevel bliver fyret, skyldes det blandt andet, at han ikke har kunnet overholde skolens budget i flere år, ligesom lærerne har haft nedlagt arbejdet i protest mod et dårligt psykisk arbejdsmiljø.-Henrik Stanek er freelancejournalist


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ