Det handler om at være kreativ og skabe med GeoGebra og matematiske figurer. Arkivfoto

Skab klassens flag i GeoGebra – og vind mesterskabet

Arbejd kreativt, æstetisk og skab et klasseflag med en matematisk beskrivelse på kort video. Det er opgaven i en landsdækkende konkurrence for indskolingselever om at skabe i GeoGebra. Det kreative produkt skal indsendes inden 16. september.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Klassens flag og en video på højst et minut er produktet, som eleverne i 0.-3. klasse skal skabe for at deltage i mesterskabet. Konkurrencen er iværksat af Det Danske GeoGebra Institut og Danmarks Matematiklærerforening.

Udvikl dine egne kreative læremidler i matematik

Flaget skal have en bestemt størrelse, der skal indgå matematiske konstruktioner for eksempel i form af mønstre, og eleverne skal have brugt GeoGebra til at skabe flaget. Det er også eleverne, der skal formidle på videoen.

www.ggbmesterskab.dk kan man i løbet af sommeren læse mere om konkurrencen. Der vil også komme ideer til, hvordan man kan arbejde med konkurrencen i undervisningen.

Blog: Kreativ digital matematik på sommerskole

GeoGebra Instituttet skriver, at baggrunden for konkurrencen er, at der i nogle år har været en tendens til, at it i matematik handler om reproduktion og træning af klassiske færdigheder indenfor afgrænsede områder af faget. Det vil man gerne være med til at trække i en anden retning med udgangspunkt i at være skabende og kreativ. Desuden ønsker folkene bag at give eleverne mulighed for at opleve matematik som et æstetisk fag, der trækker tråde til virkeligheden. Og så håber de, at det virker motiverende og skaber glæde for matematikken.

Matematik: lær cas-værktøjerne at kende

Efter sommerferien starter en blog om GeoGebra på folkeskolen.dk/matematik