Debat

Statspension - endnu en gang

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kære Peter Bruun! Tak for dit kloge læserbrev angående pensionisternes pension i det sidste nummer af Folkeskolen. Det er korrekt, at kun ved en lovændring kan vi få del i den lønsum, som gives til de specielle krav. Den lønsum, der i de sidste mange år har givet de aktive lærere store forbedringer, men som til stadighed har 'udhulet' vores pensioner, så forskellen mellem de aktives løn og vore pensioner er blevet for stor.

I 1993 udtalte den daværende formand, da de aktive blev overflyttet til kommunerne, til pensionisterne: 'I skal ikke blive glemt!'

Jeg var dengang den ene af de to pensionister i hovedstyrelsen, og jeg erkender blankt, at det var naivt at tro på dette. Men jeg kunne i hvert tilfælde ikke dengang overskue konsekvenserne. Jeg tror heller ikke, at andre bekymrede sig på vores vegne.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Siden har jeg gang på gang i fagligt udvalg påpeget det fatale i den 'skævdeling', der er sket mellem de generelle og de specielle krav.

Alligevel er svaret på dit læserbrev, Peter Bruun, en opmuntring! Tak! Yvonne Hindsberg for dit positive tilsagn. Et sådant er pensionisterne ikke vant til at få. Det er rigtigt, at vi må have hjælp for at kunne komme videre.

Et team bestående af for eksempel Kristian Fløj, Else Johansen, Stig Andersen (formand for fagligt udvalg) og kontorchef for faglig afdeling Yvonne Hindsberg vil være de bedste til at repræsentere os i samarbejdet med andre statspensionister. Loven måændres, vejen bliver lang og besværlig. Det ved vi alt om. Lykketoft må ind i billedet, for det kan ikke være rigtigt, at dette skal fortsætte.

Bodil Østergård

Risskov