ti. 26. jan. 2016 kl. 16:48

KL: Tal skolen op til gavn for lærer-rekrutteringen

  • Den helt store synder er optaget på læreruddannelsen, siger Michael Ziegler om kommunernes problemer med at skaffe folkeskolelærere.
    Den helt store synder er optaget på læreruddannelsen, siger Michael Ziegler om kommunernes problemer med at skaffe folkeskolelærere.
Af: Sebastian Bjerril, Karen Ravn

KL og børne- og undervisningsudvalget i Folketinget aftalte i dag, at man vil sætte sig sammen for i fællesskab at arbejde med udfordringen med at rekruttere lærere til folkeskolen. Formanden for KL’s løn- og personaleudvalg Michael Ziegler afviste dog efter mødet i dag, at lærerne forlader folkeskolen i voldsomt tal, men skolen skal tales op, så flere søger læreruddannelsen.

"Der er blevet sagt meget, og fakta er jo, at afgangen kun er steget marginalt i forhold til et historisk niveau. Den helt store synder er jo optaget på læreruddannelsen. Det skal vi finde ud af sammen, hvordan vi får knækket den kurve, og hvordan vi får flere til at tilmelde sig læreruddannelsen", sagde Michael Ziegler. Han og formanden for KL's børne- og kulturudvalg Anna Mee Allerslev mødte også op i folketingsudvalget i dag med et andet ønske:

"Der er jo kommet nye ordførere hos de fleste af de partier, som vedtog folkeskolereformen, og vi vil gerne, at de tager det ejerskab alvorligt, som de partier har og skal have i forhold til at kæmpe for de resultater, som ikke kommer i morgen, men som vi tror på kommer, men også i forhold til at forsvare de vigtige medarbejdere i kommunerne, som hver dag knokler for at implementere den reform, det synes jeg, vi skylder dem".

De to KL-politikere oplevede lydhørhed og en bedre dialog om implementeringen af folkeskolereformen, end den der finder sted i pressen, da de i dag var til møde i Folketingets børne- og undervisningsudvalg.

"Jeg synes, at der var en god dialog for en gang skyld til forskel fra den debat, der er i medierne. Jeg synes, at vi har manglet den opbakning, som den nye skole har brug for i forhold til, at en historisk stor reform har brug for politisk opbakning", lød det fra Anna Mee Allerslev. 

folkeskolen@folkeskolen.dk

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

Tilmeld dig her
ti. 26. jan. 2016 kl. 18:12 Niels Christian Sauer

Skribent, debattør, lærer

Zieglers selvbedrag
Antalsmæssigt er afgangen ikke steget voldsomt, deri har Ziegler ret, men før reformen skyldtes afgangen i høj grad stillingsnedlæggelser og deraf følgende fyringer - vi taler om mindst 7000 i løbet af de sidste fem år. Der var nærmest ingen, der forlod læ... Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 18:28 Tomas Hansen

Lærer

Åh gud......
"De to KL-politikere oplevede lydhørhed og en bedre dialog om implementeringen af folkeskolereformen, end den der finder sted i pressen, da de i dag var til møde i Folketingets børne- og undervisningsudvalg."

Tænk sig, Folketinget står bag den lov de selv har vedt...

Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 18:57 Lone Bendtsen

Personligt vil jeg ikke anbefale nogle at blive lærer. Det er et benhårdt arbejde, der ikke bliver bedre af at politikkerne lover "brugerne" en Rolls Royce, men kun giver ressourcer til en rusten Mascot. Der findes ikke noget mere frustrerende og stressende end at vide, hvad der s... Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 19:12 Tomas Hansen

Lærer

Så er jeg en ildsjæl ;-)
Og godt tosset....... God kombination.

Helt uden at prale, er jeg skidegod til mit arbejde - jeg rammer de fleste elever, de respekterer mig, selv om jeg er en rablende tosse - jeg får hævet niveauet hos så godt som alle, i det mindste dem, som rent faktisk yder en indsats og som VIL...

Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 19:18 Henrik Tegtmeier

Lærer

KL i en bobbel
Først siger Ziegler om optaget på læreruddannelsen, at "det skal vi finde ud af sammen." Spørgsmålet er, hvem Ziegler taler om, når han siger sammen? Det er nemlig ikke sammen med lærerne. Det er sammen med folketingspolitikerne.
Derefter siger Allerslev ...
Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 19:53 Jeppe Christiansen

Folkeskolelærer

Penge
Så længe lov 409 er der kommer reformen ikke til at koste kommunerne en krone. Når ugeskema og AFEL rigtig træder i gang er forberedelsen helt fortid, så skal der kun vejledes og læringsmksimeres, og det behøver man ikke forberede sig til. Log på en platform og... Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 20:09 Tomas Hansen

Lærer

Faktisk.....
Er det ikke så svært igen at lave tingene til samme pris.

Recepten er enkel.

Drop UUV/STFF - gør STFF frivillig.

Drop HeldagsFængslet - der ER ingen logik i at min søn på 10 har 1½x5 timers pause på en skoleuge, det er kun for at opfylde timekravet på ...

Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 21:10 Jens M Lindtner

Overlærer

Husker du

Hvis OK13 ender med KL-konflikt og at L409 vedtages... "Jeg vil for første gang stå i den situation, at jeg ikke kan anbefale unge mennesker at uddanne sig til folkeskolelærere" sagde Bondo

http://nyheder.tv2.dk/article.php/i...

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 22:39 Robin Frederiksen

Lærer

I rygklapperklubben er enighed en dyd...
Håber virkelig, at følgende bliver modtaget med enten et smil på læben eller en overbærende trækken på skulderen: Har den her opfordring fra KL (og med sikkerhed også UVM) nogen forbindelse til #skolepral?

Tak for gode kritiske kommentarer - og ikke mindst fre...

Vis hele teksten

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 22:41 Tomas Hansen

Lærer

Robin - tjek dine venneanmodninger
;-)

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 23:04 Richard H. Sørensen

Lærer

KL KL kom nu frem
60000 lærere følger debatten håbende på at svenske tilstande ikke er et tema i Danmark. Pas nu på Ziegler, vis du har udsyn!

Klag
ti. 26. jan. 2016 kl. 23:43 Andrea Heiberg

Folkeskolelærer

Stor, større, største synder?
"Den helt store synder er jo optaget på læreruddannelsen," siger MZ.
Ja, det er en stor synd! Folkeskolen savner/kommer til at savne de unge, inspirerende og engagerede ny-uddannede folkeskolelærere.
En større synd er Lov 409. Den største synd er og var lock-outen, ...

Vis hele teksten

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 08:05 Tomas Hansen

Lærer

Ziegler er så igen ved siden af.
Allerede tilbage i 07, da jeg startede på min formelle uddannelse, der vidste seminariet at der i løbet af få år ville blive stor mangel på lærere, det blev sagt direkte - jeg tror endda KL også var ude og fortælle om alle de fantastiske jobmuligheder der ville... Vis hele teksten

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 10:35 jens hareskov christensen

Når Ziegler mener, at lærergerningen skal tales op, så kommer jeg til at tænke på, at det ikke er mere end tre år siden, KL brugte skattekroner på helsidesannoncer, der talte lærerne og dermed lærergerningen ned. Man har selvfølgelig lov til at blive ... Vis hele teksten

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 10:42 Thora Hvidtfeldt Rasmussen

Lærer

Ziegler og Anna Mee i samarbejde om at tale lærergerningen op - det kan kun blive godt!

.

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 11:12 Tomas Hansen

Lærer

Jeg ser virkelig frem til det!
Det er lidt en skam man ikke kan hive de 2 i et åbent samråd, for det kunne sendes som pay pr. view til det meste af lærerstanden :D

Det ville få samrådet om Bødskovs nødløgn til at ligne det rene finske TV-teater fra 70'erne.

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 11:22 Jeppe Christiansen

Folkeskolelærer

Tal KL ned
Istedet for at rende og prale, kunne vi nu bevidst tale KL ned.
Lad de sædvanlige løgne spredes på nettet og til nyheder, tænk hvis bare 1 hoppede på. Selv om de kære journalister nok er mere optaget af grænsebom eller ikke grænsebom.
Tomas har glimrende eksem...

Vis hele teksten

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 11:24 Anders Jakobsen

eskimo

Måske...

Eller kan rekrutteringen også tales sønder og sammen..

http://www.dm.dk/FagligtForum/UddDi...

Tal/tæl ellers afmønstring...eller lav da rekrutteringsloven for folkeskolen..:-)

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 16:44 Anders Jakobsen

eskimo

....os med kort uddannelse skal næsten have frem.med-ord-bog-en frem med alle de flere-sta-vel-ses ord i moderne læring, i oven-nævnte link..alt er bedre når der sættes super...moderne...fremtids...m.m. foran..:-)

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 20:24 Tobias Zimling Kristiansen

Lærer

Endnu en lallopatisk eufemisme...
"Tal skolen op" - "tal lærergerningen op" - "tal Fanden og hans pumpestok op!" Når man siger, noget skal "tales op", er det alene en eufemisme for selvcensur og løgne; nemlig at alt det negative skal fejes ind under gulvtæppet og det kun ska... Vis hele teksten

Klag
on. 27. jan. 2016 kl. 21:23 Anders Jakobsen

eskimo

..og lidt mere..

https://www.folkeskolen.dk/524831/k...

Klag
to. 28. jan. 2016 kl. 06:28 Anders Jakobsen

eskimo

...i nyheder igår så jeg så at kbh uni skal spare og eskimologi også ryger ud...alt lukkes og spares væk...husk den sidste slukker lyset..:-)

Klag
to. 28. jan. 2016 kl. 11:04 Anders H. Jensen

Lærer

Suk
Man ved bare at hvis problemet med lærerrekruttering fortsætter bliver det politikernes forslag at forkorte længden til læreruddannelsen. Akkurat som man gør med politiuddannelsen.

Klag
to. 28. jan. 2016 kl. 12:49 Anders Jakobsen

eskimo

...de har da vist allerede lavet en kort uddannelse til faguddannede, men jeg hører lige min kone af. De har det vist svært, dem som bliver ansat. Min kone ser de nye lærer som bliver ansat....efter kort tid, kan de sidde og stirre tomt ud i luften...helt hvide i hovedet, af stress og afmagt. Det går jo godt.

Klag
to. 28. jan. 2016 kl. 12:54 Tomas Hansen

Lærer

Anders.
TEACH FIRST.

http://www.folkeskolen.dk/568679/te...

Allerede før reformen, da det var et halvdagsjob, med få lektioner, der stoppede op mod 40 % af nyuddannede det første år - så tør jeg slet ikke tænke på at være spritny akademiker fra UNI eller som h...Vis hele teksten

Klag
to. 28. jan. 2016 kl. 13:10 Robin Frederiksen

Lærer

Lidt reklame...
Jeg har på baggrund af nærværende artikel og kommentartråd lavet et lille refleksionsskriv omkring den iboende fare der opstår, når lærerne offentligt opfordres til at tale skolen op ud fra umiddelbart noble begrundelser om 'gavn' og 'solidaritet'.
...
Vis hele teksten

Klag
to. 28. jan. 2016 kl. 14:29 Anders Larsen

skoleleder - og konsulent

Folkeskolen retur
Italesættelse er blevet møj moderne, men det er jo det brugtvognsforhandlere har gjort i årevis. Hvis der er tale om at reklamere for kvalitet, så er det en anden sag. Skolereformen medførte jo ansættelse af døvblinde skoleledere som med en ekstra høj løn ... Vis hele teksten

Klag
lø. 30. jan. 2016 kl. 12:55 Anders Jakobsen

eskimo

Teach first....Som en klog eskimo sagde engang ..."live first"...og som Joda sagde i en film ude i fremtiden..."you must first unlarn, what you have learn'd, before you learn about the force.."...alt skal være engelsk for at det er godt nok i danmak.....hvor fedt lyder en... Vis hele teksten

Klag
lø. 30. jan. 2016 kl. 23:16 Anders H. Jensen

Lærer

Jeg så i Folkeskolen hvor vildt Finland gør det med få timer for eleverne og masser af forberedelsestid for lærerne. Det er så sørgeligt at vi har det folketing vi har. Lærere med 28 og mere lektioner, som nok er de fleste leverer på ingen måde som de gjor... Vis hele teksten

Klag
sø. 31. jan. 2016 kl. 07:09 Anders Jakobsen

eskimo

"Teach first"...er for lærer, det samme som militær..."war first". Politi..."crime first"......lars løkke...."prime first"...eskimo. "hunt first"....:-)

Klag
sø. 31. jan. 2016 kl. 11:32 Anders Jakobsen

eskimo

Det med arbejde...fra 1983-2007 havde jeg 12-13 stk arbejdsgivere, da jeg arbejde mest, arbejdede jeg nathold (mærsk) i 3 år og byggede selvstændig firma (10 år) op om dagen og trænede svøm og triatlon...jeg sov nok en 3-4 timer i døgnet....når jeg kørte b... Vis hele teksten

Klag
sø. 31. jan. 2016 kl. 11:34 Tomas Hansen

Lærer

Gad vide.
Om man ikke bare kan gøre det samme her?

Evt. hapse en månedsløn og normalisere dem, så kører det i olie.

http://ekstrabladet.dk/nyheder/samf...

Klag
sø. 31. jan. 2016 kl. 11:41 Anders Jakobsen

eskimo

Lige nyheder...nyt ord motordoping på cykel..jo man lære hver dag. Rekrutteringen skal bare have lidt motordoping...g

Klag
sø. 31. jan. 2016 kl. 13:48 Anders Jakobsen

eskimo

Nok er krig mod frie værdier ikke godt...og politiet skal da passe på os, men dem med rygmærker, har da ekspederet flere mennesker hinsides. Men det hele startede da med masseødelæggelsesvåben.

Klag
ti. 2. feb. 2016 kl. 18:17 Anders Bondo Christensen

I denne tråd er der en henvisning til en artikel på tv2.dk. I artiklen er daværende undervisningsminister Christine Antorini citeret for følgende:
"- Det er fuldstændig ubegribeligt, at formanden for Danmarks Lærerforening vil fraråde dygtige unge mennesker at ...
Vis hele teksten

Klag
on. 3. feb. 2016 kl. 12:11 Richard H. Sørensen

Lærer

De skoler, som ikke har samme gennemsnit som andre skoler i diverse undersøgelser, skal de så tales OP af forvaltningerne og af KL? Kan det gå, at den nye "åbenhed" får lov til at tale disse skoler NED?

Klag
on. 3. feb. 2016 kl. 19:26 Jeppe Christiansen

Folkeskolelærer

At lyve
Vi andre "normale" bruger ofte udtrykket "nu lyver du sgu", politikeren vil så svare, "nej jeg taler bare sagen op". Hov, sagde han lige at politikerne lyver? Ja, det gjorde han faktisk.

Klag
on. 3. feb. 2016 kl. 19:31 Tomas Hansen

Lærer

Bondos indlæg.
Er sandsynligvis et af de bedste på FS.dk nogensinde og hvertfald i top 10 over indlæg jeg har læst i mine 20 år på alskens debatsider.

Det udstiller, slagter og gør det HELT af med en masser ting og personer.

Klag
on. 3. feb. 2016 kl. 22:13 Henning Nielsen

Folkeskolelærer

Karakterer i læsning og færdighed på min skole fra 2010 til nu:

Læsning Færdighed
2010 6,0 7,7
2011 5,2 7,1
2012 6,0 7,7
2013 6,9 7,2
2014 7,8 6,6
2015 4,6 7,7

Læg især mærke til 2014 og 2015.

Jeg kan simpelthen ikke med min b...Vis hele teksten

Klag
lø. 6. feb. 2016 kl. 07:53 Anders Jakobsen

eskimo

Udklip hvad er KL egentlig fra dr.dk
Kommunernes Landsforening, forkortet KL, er en privat interesse- og medlemsorganisation for samtlige 98 kommuner i Danmark.

Formålet med foreningen er at varetage kommunernes fælles interesser. Desuden hjælper KL kommunerne med deres politiske og administrative opgaver.

"Omskrev...Vis hele teksten

Klag
lø. 6. feb. 2016 kl. 10:21 Anders Jakobsen

eskimo

Wiki..pedia...udklip inhabilitet.
Forhold, der kan medføre inhabilitet, er for eksempel når vedkommende:

selv er part i sagen eller repræsenterer en part i sagen.

er i familie med en part i sagen.

har tilknytning til private selskaber, foreninger m.v., der har en særlig interesse i sagens udfald.

nærer ve...Vis hele teksten

Klag
lø. 6. feb. 2016 kl. 22:46 Anders Jakobsen

eskimo

Danmarks indsamlingen på tv dr1.....kig til venstre...
http://www.google.dk/url?q=http://w...

Klag
sø. 7. feb. 2016 kl. 07:43 Anders Jakobsen

eskimo

Er DLF en privat (egen personlig valgt fagforening) interesse og medlemsorganisation...som varetager alle 98 kommuners læreransattes fællesinteresser....:-).

Klag
ma. 8. feb. 2016 kl. 11:44 Anders Jakobsen

eskimo

Copy cat....
Voldsom kritik af fødevareminister Eva Kjær Hansen
...Det er oppositionenspartierne SF og S, som kritiserer, at milijø og fødevareministeret ifølge fagbladet BT har kopieret store dele af ministeriets kommissorium for en ny arbejdsgruppe, som blev offentligtgjort...

Vis hele teksten

Klag
ma. 8. feb. 2016 kl. 15:19 Anders Jakobsen

eskimo

Må...milijøminister afviser blankt...txtv....og side 114 ...Mere glans (blankt) glæder vinduespudsere...:-)

Klag
on. 10. feb. 2016 kl. 23:19 Bjarne Kent Nielsen

pensioneret skolelærer og TR

MAN KAN IKKE TALE FOLKESKOLEN OP!
Kun ændring af rammevilkårene kan redde folkeskolen. Det er naivt og tosset af Michael Ziegler at ville redde folkeskolen ved at "Tale den op". Ingen nedskæring eller indgreb kan reddes ved at "Tale den op". Kun tungedøve kan foreslå det!

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 08:42 Anders Jakobsen

eskimo

The missing link to the new modern Folkschoolreform.

Inklusion startede allerede tilbage i 2006 og fremefter...
Er der en matematik lærer tilstede...hvad er 600.000 elever ganget med 66,000 kr. pr. elev (plus moms og 2007 kr. uden inflation og kr. nedskrivning, inden finanskrisen danske kr.) = ...


Vis hele teksten

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 08:43 Anders Jakobsen

eskimo

jeg mangled lige the missing link..
http://www.google.dk/url?q=http://w...

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 09:29 Anders Jakobsen

eskimo

da.wiki. pedia....lærer lockouten 2013

historietime/samfundsfag...

Udklip fra link da.wiki.p

Lockouten, som var forårsaget af sammenbruddet i overenskomstforhandlingerne mellem Lærernes Centralorganisation og KL, begyndte den 1. april 2013, og medførte, at cirka 557.000 folkeskoleelever fik stærkt begrænset und...
Vis hele teksten

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 09:43 Anders Jakobsen

eskimo

...eller er det ca. 4.000.000.000,00 kr. i regnestykke ovenover...4 mia....der har også været snak om at specialskoler sparede 13 mia ...som skulle rykke med over i "normalskolen". ...jeg har vist ikk fuldt med i matematik timen.:-)

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 10:15 Henning Nielsen

Folkeskolelærer

Nej, regning er svært. 557.000 elever á 66.000 kr er 36,7 milliarder.

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 11:16 Anders Jakobsen

eskimo

03...:-)...600.000 x 66.000=...er det også privat skoler:-) det hele i en stor suppegryde og så som den lille sagde..."det godt at røre rundt i gryden engang imellem".

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 12:06 Anders Jakobsen

eskimo

I år 2007 kunne undervisningsministeriet spå ind i fremtiden...(pssst..hvad bliver lottotal på lørdag..:-)) ...tjaaa

Lærerprognose august 2007 -Undervisningsministeriet www.uvm.dk › Filer › Aktuelt › PDF07 9. aug. 2007 - 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015...

Vis hele teksten

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 12:42 Tomas Hansen

Lærer

Det er ikke udpræget svært.
UVM vidste ret præcist hvor mange der søger uddannelsen, hvor mange af dem der blev uddannet, hvor mange der ikke bliver ansat og endelig hvad den normale afgang fra faget er.

UVM's prognose er dog "ødelagt" af at man lod en god del lærere fyre og senere lade os arb...

Vis hele teksten

Klag
to. 11. feb. 2016 kl. 15:07 Anders Jakobsen

eskimo

Ja ..dem som bestemte det, skal jo have den del af kagen i ikke får, 15 % mere i løn, ministerbil, tidligere pension, eftervederlag, ministerpension, godtgørelse til børn, børnebørn...m.m. Bonus for veludført tjans..

Klag