"Vi kan under ingen omstændigheder sige noget om, hvordan det er gået i resten af landets kommuner" siger Niels Egelund.

Egelund: Vi kan ikke konkludere, at pengene følger med specialeleverne

Politiken skriver i dag på baggrund af en DPU/SFI-rapport, at inklusionen ikke er blevet en spareøvelse. De citerer professor Niels Egelund, som står bag rapporten, for, at pengene overalt følger med eleverne. Men Egelund understreger over for folkeskolen.dk, at han kun kender til 12 kommuner og ikke kan sige noget generelt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeriet har bestilt SFI og DPU med professor i specialpædagogik Niels Egelund i spidsen til at følge inklusionsindsatsen i 12 kommuner. Første delrapport kom i juni i år. På baggrund af rapporten konkluderede ministeriet i en pressemeddelelse, at "Undersøgelsen viser, at der er fulgt ressourcer med over i den almindelige undervisning".

Men den konklusion tilbageviste rapportens fader Niels Egelund såvel som ministeriets egen chefkonsulent Ebbe Kern. "Vi kan ikke ud fra de tal sige noget om, at pengene er flyttet med fra specialundervisningen over i normalundervisningen", sagde chefkonsulenten til folkeskolen.dk.

Ministeriet generaliserer om resurser til inklusion

I dag skriver Politiken på baggrund af rapporten fra juni, at pengene følger med de inkludere specialelever, og de citerer Niels Egelund for at sige: "Vi har fundet ud at det faktisk overalt ser sådan ud, at økonomien følger med eleverne, når man begynder at lave inkluderende foranstaltninger".

Men da folkeskolen.dk spørger Niels Egelund til citatet, understreger han, at det har han ikke konkluderet på landsplan.

"Det vi har tal på, er kun hvordan det går i 12 kommuner. Vi kan under ingen omstændigheder sige noget om, hvordan det ser ud i alle de andre kommuner".

De to næste delrapporter kommer i april 2014 og april 2015.

Læs mere

Politiken.dk