550 lærere var i januar i fare for at ryge ud af dagpengesystemet inden for et halvt år. De første 30 røg ud 1. februar.

Ledige lærere uden dagpenge kan spare kontingentet

En henvendelse fra en af de lærere, som er røget ud af dagpengesystemet, har fået Danmarks Lærerforening til at fritage disse ledige lærere for kontingent.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det er med mange sørgmodige og blandede følelser, jeg skriver dette brev. Da jeg pr. den 27.01.2013 ikke længere har ret til dagpenge, er jeg uden indtægt." Sådan begyndte en email, som konsulent i DLF Søren Munch modtog for 14 dage siden. Brevet er fra en af de arbejdsløse lærere, som på grund af dagpgengereformen ikke længere modtager dagpenge.

500 lærere står til at miste dagpengeretten

Med en ungdom i DSU og aktive år i fagforeningsarbejde var hun vældig ked af at melde sig ud af foreningen, men så ingen anden udvej. "Jeg har aldrig troet, at jeg skulle blive nødsaget til på baggrund af en delvis socialistisk regerings lov og politiske holdninger til dagpengesystemet at måtte melde mig ud. Nedskæringer på folkeskoleområdet og nedskæringer på ansættelse af lærere er medvirkende til, at jeg ingen job kan få, trods at jeg har fire uddannelser, den sidste som lærer. Kort og godt, ingen indtægt, ingen penge at betale fagforening for".

Kan ikke være rigtigt Den mail fik Søren Munch til at reagere.

"Jeg tænkte med det samme: Det kan da ikke være rigtigt. Vi bevilger kontingentfritagelse, når folk søger orlov, så er det mindste vi kan gøre da også at behandle folk i nød ordentligt".

Han fik derfor sat gang i en hurtig ændring, og i går nikkede samtlige medlemmer af Lærerforeningens hovedstyrelse ja til, at lærere, som har mistet dagpengeretten, fremover kan sende en mail med ansøgning og kopi af brevet fra a-kassen og blive fritaget fra kontingent.

Ledige betaler allerede kun halvt kontingent, men når man ryger ned på kontanthjælp, kan man altså søge om fuldstændig kontingentfritagelse.

Nu er Henrik røget ud af dagpengesystemet