På altomkost.dk kan man finde sunde, nemme og hurtige nøglehulsmærkede opskrifter. Ingredienserne findes i det lokale supermarked.

125 nye nøglehulsmærkede opskrifter

Fødevarestyrelsen har udviklet 125 nye nøglehulsopskrifter, som giver danskerne hjælp i en travl hverdag og også medtænker et stramt budget. Opskrifterne findes på på altomkost.dk.

Publiceret Senest opdateret

Nøglehulsopskrifterne skal


 ◦Smage godt og tale til sanserne
 
 ◦Være enkle at fremstille og tage hensyn til
         årstidens frugtog grønt

     ◦Leve op til NNR (NordiskeNæringsstof
         Anbefalinger),kriterierne for Nøglehulsmærket samt tage højde fordanskernes
        måltidsvaner.

     ◦Være økonomiske og "helt nede påjorden".
         Opskrifterne skali stor udstrækning være al-mindelige hverdagsretter,
         bare på den sundeog velsmagende måde.

     ◦Kunne laves inden for en overskueligtidsramme,
         dvs. 30-45 min.Tilberedningstiden kan godt være længere, hvis en ret
         fx skal i ovneneller er en simregryde.

     ◦Ingredienserne skal kunne købes idagligvarebutikker
         som Super Brugseneller Netto samt fiskehandlere og grønthandlere.
         Bestræb atvarerne kan købes økologiske.

     ◦Morgenmad og frokost er udarbejdet til 1voksen
         person, dog i fåtilfælde til 1 barn i alderen 7-10 år.

     ◦Aftensmad er til 4 personer (2 børn og 2voksne),
         SU maden og madtil singler er til 2.

     ◦Være udarbejdet af en opskrifts- ogernæringskyndig
         person.
Kilde: Fødevarestyrelsen

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pirog med falaffel og couscous, arabiske kødboller med ris og salat eller boller i kokoskarrysovs. Der er nok at vælge i mellem på altomkost.dk, hvor der nu er samlet 125 nøglehulsmærkede opskrifter.

I præsentationen af opskrifterne understreger fødevarestyrelsen, at der ikke er en modsætning mellem sund og lækker.

"Det er en fornøjelse at kunne præsentere sunde smagfulde opskrifter til hverdagsbrug. Det er et konkret bud på, hvordan man omsætter fødevareministerens ønske om sund madglæde, så der er både noget for den travle kernefamilie, den pressede single-mor og den nystartede studerende. Her kan alle være med", siger kontorchef for Ernæring, Fødevarestyrelsen Else Molander.   Hurtige hverdagsretter

Siden er delt op i aftensmad frokost, madpakker, mad på SU, mad til singler og nem og billig hverdagsmad. Der er sat mellem 30 og 40 minutter af til at lave hver ret. Og Fødevarestyrelsen har gået op i, at ingredienserne kan findes i de fleste supermarkeder. Opskrifter er blevet til i et samarbejde mellem Fødevarestyrelsen og kogebogs-forfatter Bente Nissen Lundsgaard. Retterne har fokus på sammensætning og tilberedning af madvarer, som er baseret på de officielle anbefalinger.       "Der er ingen modsætninger mellem det lækre, det økonomiske, det sunde og det nemme køkken. Det er denne opskriftsamling med til at sættet en tyk streg under. Danskerne har med opskrifterne fået et redskab til at skabe sund madglæde i en travl hverdag", siger Bente Nissen Lundsgaard.