Debat

Samfundet skal sige fra

Dansk Folkeparti ønsker stop for religiøse særhensyn som skolefri til ramadan-festlighederne. Det lugter af islamofobi, mener skoleleder Jens Raahauge

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Samfundet skal sige fra, når forældre pådutter børn kulturelle og religiøse skikke, som kan skade deres skolegang og integration. Det er med stigende bekymring, Dansk Folkeparti iagttager, hvordan nogle herboende muslimer praktiserer deres kultur og religion. Kulturelt betingede særhensyn over for minoritetsgrupper fastholder børn i parallelsamfund. Folkeskolen må nødvendigvis hvile på dansk kultur, og skolens virke skal være præget af åndsfrihed, ligeværd og demokrati. Det udelukker visse elementer i islam. Sådan er det bare.

Derfor foreslår Dansk Folkeparti, at der ikke gives fri i forbindelse med ramadanen, og at en arbejdsgruppe skal gennemgå hele området med henblik på at komme med integrationsfremmende initiativer, samt at offentlige myndigheder pålægges at undlade at vejlede folkeskolen til at tage kulturelle og religiøse særhensyn.

God integration indebærer et kursskifte i folkeskolen. Jeg hilser velkommen, at eksempelvis en del muslimske forældre positivt tager stilling til fordel for det danske samfund og tilskynder deres børn til at integrere sig. Samfundet skal blive bedre til at sætte grænser for dem, der ikke vil indordne sig, og dermed også gøre livet lettere for dem, der nærmer sig det danske samfund. I dag belønner vi reelt dem, der ikke vil samfundet. Det er meget få steder i vejledninger beskrevet, at integrationsprojekter skal tage udgangspunkt i danskheden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Dansk Folkeparti er ikke modstander af integrationsprojekter. Men integration kan kun fungere og på sigt være vellykket, såfremt det danske samfund formår at sætte klare rammer. Der er plads til forskellighed, men denne forskellighed må nødvendigvis rummes inden for det eksisterende kulturelle fællesskab. Folkeskolen er visse steder i landet i gang med at sælge ud af vores kultur. Rystende. Der er naturligvis skoleledere, der gør det godt, og dem skal vi politisk bakke op om.

Svar fra Jens Raahauge:

Lad os sammen modvirke alt, der truer børns udvikling og dermed vores velfærd: religiøs fundamentalisme, amerikansk bandekultur og markedets fedmefremme. Men kun de færreste troende, amerikanere og producenter har onde hensigter.

Din islamofobi giver dig skyklapper på, og den får dig til at gøre det danske til et kulturelt frilandsmuseum. Enhver kanon viser, at vores styrke altid har været at optage nye strømninger. Derfor har vi brug for en ny Dalgas, der tør opdyrke danskheden. |