Anmeldelse

Vi leger at ...

Vi leger at ...

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der skal krop og æstetik til at lære - derfor må børn have tilgang til udearealer, der kan udfordre kroppen og tilbyde æstetiske dimensioner. Med denne bog får man professionel hjælp, når der skal hentes inspiration til skolens eller institutionens udearealer. Det er en øjenåbner for de voksne, der har ansvar for at finde muligheder og midler, så alle børn kan få adgang til grønne områder, de kan lære i og lære af.

Fakta:

Titel: Vi leger at ...

Forfatter: Helle Nebelong

Pris: 199 kroner

Sider: 112 sider

Type: Bog

Forlag: Dafolo

Begrebet "legeplads" er i denne sammenhæng alt for snævert; det leder tanken hen på iscenesatte opholdssteder for mindre børn med præfabrikerede legeredskaber, der har ganske få funktioner og udfordringer at tilbyde børnene. Det er noget ganske andet, forfatteren vil og kan. De rum til læring, leg, bevægelse, fantasi og kreativitet, bogen beskriver, udfordrer i lige så høj grad store børn og voksne til at prøve kroppen og sanserne af eller læreren til at fundere over, hvordan sådanne arealer kan udnyttes i undervisningen.

Bogen indeholder mange gode ideer og nyttige facts i forbindelse med sikkerhed, lovgivning, materialer og beplantning med mere, som er helt uundværlige, når man skal i gang med at anlægge nye udearealer. Men der er også afsnit, der i højere grad opfordrer til generel eftertænksomhed omkring børns udvikling og læring. Dette gør denne bog anbefalelsesværdig for alle voksne.