Anmeldelse

Følelser

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Af Janne Hejgaard

Illustreret af Palle Schmidt

29 sider, 128 kroner

Modtryk

Forfatteren har tidligere udgivet bøgerne 'Stiktosset' og 'Mismodig'. Bøgerne lægger op til en samtale om følelser imellem børn og voksne, så børnene lærer at takle deres følelser på en rimelig måde.

Målgruppen for bøgerne er lærere, pædagoger og forældre. Disse voksne kan læse bøgerne for børnene og tage en snak om følelser med udgangspunkt i den aktuelle bog. Hver bog har en efterskrift på to sider til målgruppen.

I 'Skrækslagen' bliver Oliver bange for en fuld mand, der råber efter ham. Senere besøger han sammen med sin ven et faldefærdigt hus. Han går ned i en mørk kælder og bliver forskrækket, da en kat miaver. Da vennen noget senere går ned i kælderen, forskrækker Oliver ham. Til slut kommer der ukendte lyde, der gør dem begge bange.

I bogen kommenteres handlingen løbende af en lille figur i form af en 'bangebuks'. Vanskelige ord og begreber forklares, og der leges med sproget. Denne bog er umiddelbart spændende. Den kan bruges i overensstemmelse med sit formål, men også som en frilæsningsbog for de noget ældre elever.

I 'Skinsyg' er pigen Laura skinsyg på sin lillebror, der tager al moderens tid. Hun venter besøg af sin kusine. Laura vil have sin nye, røde kjole på, idet hun håber, at kusinen vil misunde hende den flotte kjole. Efter en tur til bageren følges Laura hjem af en frustreret ung pige. Pigen opfører sig stærkt provokerende under besøget. Det forklares med, at hun selv savner en familie. Til slut ankommer kusinen i en rød kjole magen til Lauras, og alt opløses i munterhed.

I denne bog kommenterer en lille djævel kaldet 'Skinsygen' handlingen. Her leges også med sproget, og ord forklares. 'Skinsyg' bør læses op og følges af en samtale, som forfatteren lægger op til. Den er velegnet til en samtale om søskendejalousi. Forældre er nok den primære målgruppe, men emnet kan også tages op af pædagoger og lærere.

Begge bøger er illustreret af Palle Schmidt. Illustrationerne dækker bøgernes indhold på udmærket vis.

Disse to bøger er lettere tilgængelige end de to første i serien. Bøgerne kan bruges til oplæsning og udgangspunkt for samtaler med de seks-niårige.

Tove Kettner Heiberg

Powered by Labrador CMS