Debat

Vi skal ikke arbejde gratis

Når lærerne tager med børnene på lejrskole, skal vi arbejde 10 timer gratis om dagen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

 Jeg var på lejrskole med tre 5. klasser i september måned sidste år. Der var 70 børn med og 7 voksne. Det er blevet afgjort, at vi har ansvaret for børnene i alle 24 timer til en betaling på 14 timer. Partierne bag lov 409 er nødt til at kigge på at give rimelige vilkår til lærerne og give dem betaling for de timer, der bliver arbejdet. 

Alle lærere ved, når man er på tur med 70 børn, at der er flere børn, som har svært ved at sove, har hjemve, tisser i sengen eller skal trøstes. Jeg fik betaling for 14 timer om dagen på lejrskolen i september, selvom ansvaret for børnene var døgnet rundt.

Det står klart, at selvom lærerne har ansvaret i alle 24 timer, får man kun løn for 14 timer. Lærerne bliver tvunget på lejrskoler og har ikke mulighed for at vælge det fra. Jeg er enormt glad for mit arbejde, men at være tvunget til at arbejde gratis er for tåbeligt. Det er ikke godt nok, at lærerne ikke bliver betalt for den tid, de er på arbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

SF var med til at vedtage lov 409! Men jeg har fuldt ud mærket konsekvenserne af den, og jeg vil kæmpe for at ændre den markant. Lærerne skal have tid til forberedelse og tid til at skabe en god skole.

Vi skal gøre op med tåbelighederne i lov 409! Lad os lave loven om, der skal være ordentlige vilkår, lærerne skal ikke arbejde gratis!