Lærerne opnår højeste troværdighedsvurdering siden 2011

Befolkningens tiltro til lærerne er blevet en smule bedre siden sidste år. Dermed opnår lærerne en 11. plads blandt 26 faggrupper i en årlig troværdighedsmåling.

Publiceret

Lærernes troværdighed bliver vurderet en smule højere i år end sidste i den årlige analyse af 26 faggruppers troværdighed.

Faktisk skal man helt tilbage til 2011 for at finde et år, hvor befolkningen havde en bedre vurdering af lærernes troværdighed (se graf over udviklingen længere ned i artiklen).

Den højere vurdering er nok til at rykke kategorien 'skolelærere' en enkelt placering op på listen, hvor de i år opnår en 11. plads.

Det er kommunikationsbureauet Radius, der nu for 14. år i træk har undersøgt danskernes tiltro til en række faggrupper.

For 6. år i træk er jordemødre placeret helt i top. De er skarpt forfulgt af sygeplejersker og læger, der i år har byttet plads, fordi sygeplejerskerne er blandt årets højdespringere i årets troværdighedsanalyse. Også social- og sundhedshjælpere samt skolelærere oplever i år øget troværdighed.

”Danskerne har stor tiltro til de faggrupper, som holder hånden under vores velfærdssamfund. Det er en generel tendens, vi har set i de 14 år, hvor vi har foretaget troværdighedsanalysen. Stigningerne i år stemmer overens med det øgede fokus på varme hænder og velfærdsuddannelser i den politiske debat. Det skal også ses i lyset af coronakrisens nedlukninger, hvor de faggrupper, der går frem i år, spillede en hovedrolle i, at vores samfund fortsat kunne fungere så normalt som muligt,” siger Radius’ stifter og CEO Nicolaj Taudorf Andersen i en pressemeddelelse.

Igen i år ligger politikerne nederst på ranglisten, når det kommer til danskernes syn på faggruppernes troværdighed. I bunden får de som sædvanlig følgeskab af bilforhandlere og journalister.

Undersøgelsen er foretaget blandt et repræsentativt udsnit af danskerne, som er blevet bedt om at vurdere de 26 faggruppers troværdighed på en skala fra 1 til 5, hvor 1 er meget lav troværdighed, og 5 er meget høj troværdighed.

Troværdighedsanalysen er gennemført i perioden 29. august til 9. september. 2.036 danskere har deltaget i undersøgelsen, som er gennemført som en onlinebaseret spørgeskemaundersøgelse via Epinions panel.