Anmeldelse
Cinemania 97
Microsofts filmleksikon på cd-rom
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Et filmleksikon med anmeldelser af, fotos fra, lyd- og videoklip fra, artikler om og hyperlinks mellem . . . spillefilm fra den amerikanske filmindustri.
Uncle Bill (Gates) er manden bag et stykke velfungerende software, der stimulerer den amerikanske film- og pc-brugers behov for to andre varer fra onkels hylde, nemlig Windows 95 og Internettet.
Førstnævnte som en nødvendighed for overhovedet at køre skiven, mens adgangen til Internettet opfylder behovet for løbende opdatering. Ganske fikst.
Hvad skal vi med det i den danske folkeskole?
Ser vi bort fra det markedsorienterede greb og fokuserer på cd'en selv, vil den passe som fod i hose til det danske, unge, filminteresserede publikum, som næsten udelukkende ser amerikanske film. På skolebiblioteket, hvor den bør stå, vil det ikke betyde så meget, at 'Breaking the Waves' kun er nævnt i listen over prismodtagere fra Cannes, for mange ærinder her vil givet kunne dækkes af de 20.000 film og 32.000 opslag, der er på cd'en.
I forhold til tidligere års udgivelser af 'Cinemania' er der flere plusser og et enkelt minus. På plussiden tæller en halv snes guidede ture, 'The World of Alfred Hitchcock', 'That's Showmanship' (af den skøre original John Waters), 'Great Ladies of the Movies' samt en række artikler om forskellige emner inden for filmproduktion i almindelighed og amerikansk film i særdeleshed.
Derimod er det helt tåbeligt, som man har valgt at ændre skaleringen af filmklippene i Filmgalleriet. De frimærkestore og korte filmklip har aldrig imponeret, men med opblæst bredformat er det nu umuligt at genkende andet end nærbilleder.
Bortset fra dette hjørne af cd'en er der overalt tale om en meget appetitvækkende brugerflade i et amerikansk domineret filmleksikon, som naturligvis har sin plads på skolebiblioteket ved siden af Peter Schepelerns helt uundværlige danske - og håndgribelige - leksikon.