Debat

Jarlovs forståelse af ansvarlighed

Mener Jarlov, helt alvorligt, at det er økonomisk klogt og ansvarligt at indrette skattesystemet så store selskaber har mulighed for at undlade at bidrage til fællesskabet, dernæst at give dem mulighed for at få del i fællesskabets hjælpepakker, mens der ikke er råd til højere arbejdsløshedsunderstøttelse til mennesker, der ufrivilligt står uden job?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vi befinder os midt i en alvorlig krise. Det ved vi alle. Baggrunden er en virus, der ikke skelner mellem om du er arbejder, virksomhedsleder, arbejdsløs, velhavende eller fattig. Coronavirus er ligeglad. Virus kan angribe alle. Netop derfor angår virus os alle. Det store flertal at folketingets politikere optræder, efter min mening, særdeles ansvarligt i øjeblikket. Det er glædeligt. Men der er også undtagelser. Enkelte politikere kan ikke afholde sig fra at benytte muligheden for lidt medietid. Et eksempel er folketingspolitiker Rasmus Jarlov. Jarlov (C) hylder de frie markedskræfter, samtidig med at han gladeligt medvirker til at uddele statslige hjælpepakker. Det kunne være OK og udtryk for samfundssind. Det er jo en alvorlig situation, som vi befinder os i. Blot er hele pointen med disse hjælpepakker, at forhindre voldsomme samfundsmæssige konsekvenser, hvis krisen udelukkende skulle håndteres af de frie markedskræfter. Helt vildt "sjovt" bliver det, efter min mening, når Jarlov oven i købet er med til at give selskaber, som ikke har betalt selskabsskat i flere år, mulighed for at få del i disse hjælpepakker. Når Jarlov dernæst mener, at der, af hensyn til samfundsøkonomien, ikke er råd til at sætte arbejdsløshedsdagpengene op, bliver det næsten så sjovt, så tårerne triller. Mener Jarlov, helt alvorligt, at det er økonomisk klogt og ansvarligt at indrette skattesystemet så store selskaber (eksempelvis Q8 og Scandic Hotels) har mulighed for at undlade at bidrage til fællesskabet, dernæst at give dem mulighed for at få del i fællesskabets hjælpepakker, mens der ikke er råd til højere arbejdsløshedsunderstøttelse til mennesker, der ufrivilligt står uden job og som betaler deres skat til fællesskabet?

Godt, at Jarlovs forståelse af økonomisk ansvarlighed ikke er dominerende på regeringskontorene i øjeblikket.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget