Kampagne skal få eleverne på cyklen

I dag begynder kampagnen 'Alle børn cykler', der skal få lærere og elever til at sætte fokus på den sunde måde at komme til skolen. Cyklistforbundet og Trygfonden står bag kampagnen. 148.000 skolebørn er tilmeldt.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Hos Cyklistforbundet glæder vi os over den store opbakning, kampagnen møder i hele landet. Det viser et engagement og en vilje fra både kommuner og skoler, som vil være med til at sikre børn og unges aktive cykelliv i fremtiden", siger kampagnechef Loa Bendix fra Cyklistforbundet.

Lærere kan hente undervisningsmateriale og inspiration på www.abc-abc.dk

Overfyldte cykelskure i region Midtjylland

Kampagnen er målrettet elever fra 0. til 10. klasse. Region Midtjylland er dem, der har flest tilmeldte klasser. Her deltager hele 1804 skoleklasser i den store cykelkampagne.

Cyklistforbundet og TrygFonden har siden 2002 afviklet Alle Børn Cykler. Kampagnen sætter fokus på børns transportvaner til og fra skole. Det er gratis at deltage, og der er store præmier på spil

Statestik

Region Midtjylland 1.804 klasser 38.246 deltagere

Region Syddanmark 1.696 klasser 35.185 deltagere

Region Hovedstaden 1.645 klasser 36.799 deltagere

Region Sjælland 1.083 klasser 22.807 deltagere

Region Nordjylland 770 klasser 15.031 deltagere*

*Region Nordjyllands lave rangering skyldes et lavere befolkningstal, procentvis er regionen på niveau med de andre regioner.