skoleavisen.com - Berlin

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er kommet et nyt, relevant og letforståeligt avismateriale om Berlin på gaden. Indholdet er meget aktuelt og vil interessere mange elever i folkeskolens ældste klasser. Det er blandt andet emner som Berlins musikliv og BZ-miljø, som trods alt er lidt mere hipt end vores tidligere lokale ungdomshus på Jagtvejen. En kuriositet, som hvorfor det var grammatisk forkert, da Kennedy i 1963 sagde det berømte citat: "Ich bin ein Berliner", er nævnt, og endelig er Der Ampelmann også taget med - et af de eneste symboler, som man ikke helt har kasseret fra det tidligere Østtyskland.

Avisen veksler godt mellem forskellige fremstillingsformer - interview, reportage og indlæg om livet i metropolen Berlin. Dertil kommer, at layoutet er yderst gennemført.

Der er også udarbejdet opgaver til de forskellige artikler. Opgaverne er meget fokuserede og giver en god mulighed for at få en dialog omkring de forskellige emner i avisen.

Hvis man har en tyskklasse, som skal på studietur til Berlin, så er avisen yderst relevant og central, fordi den også beskæftiger sig med de turistseværdigheder, der er i Berlin.

Så læs avisen - brug den i undervisningen - og tag til Berlin!