Skolen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg kedede mig i den danske folkeskole, der bare var, som skoler er flest. Det var grusomt at skulle skjule sin viden og sin lyst til viden. Men det skulle man.

Anne Knudsen

Møder er absolut nødvendige, hvis man ikke vil have noget gjort.

John Galbraith

Findes der tilgivelse for alt? Nej, mener alle de danske forældrepar, der nylig har sagsøgt deres børns skoler for svigtende opsyn, manglende mobningspolitik og generelt dårlig trivsel. I dag er børn små unikke guldklumper, som man ikke uden videre bør overlade til den almindelige darwinisme ude i skolegården.

Stig Olesen

Det er et meget hårdere job at være skolelærer end at være jægersoldat.

Jesper Wung-Sung

En dygtig lærer er større end dig. Det kan vi ikke klare. Dansk nationalkarakter er nærmest ikke at evne at beundre.

Lars-Henrik Schmidt

Det kan gå så vidt, at man må gribe til - som min gamle lærer sagde det - den sidste fortvivlende udvej: at læse på stoffet.

Holger Juul Hansen

Tanketomheden breder sig som hullerne i ozonlaget. De stille glæder omkring ordentlige bøger, musik og billeder, omkring samtale og selvfordybelse forgår i narcissisme. Den er en følge af seneste generations forsømmelige skoleundervisning i Grundtvigs, Kolds og Kierkegaards engang så oplyste fædreland.

Per Nyholm

Jeg er oprørt over den ansvarsløshed, der præger forældrene i forhold til skolen. Lærerne har nok at lave i forvejen. De skal ikke påtage sig at opdrage børnene.

Lene Espersen

Ligesom følgerne af syfilis forsvinder følgerne af børneopdragelse aldrig fuldstændig.

Robert Briffault

Det er benhårdt at være lærer. Det kræver en særlig personlighed at overleve - en sjælden blanding af idealisme og kynisme.

Steen Achton

Else

Powered by Labrador CMS