Anmeldelse

Nuttede nisser

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sjove og fantasifulde nisser med hoved og hænder af Fimo-modellermasse. Instruktion til hele fremstillingsprocessen er forbilledlig.

Bogens nisser omfatter tre størrelser, henholdsvis 15, 22 og 35 centimeter høje. Desuden er der vist nisser i mange varianter med hensyn til ansigtsudtryk, påklædning og positioner som liggende, siddende og stående.

Modelleringen af hoved og hænder er vist på hele 27 små, men instruktive farvefotos. En punktvist opstillet, kort og klar tekst følger de enkelte billeder, så de fleste børn fra slutningen af mellemtrinnet vil kunne bruge instruktionen selvstændigt.

Kroppen består af hegnstråd, der bøjes og bevikles med pladevat. Her er ligeledes god forklaring med punktvis beskrivelse i ord og billeder. Øjnenes udtryk betyder utrolig meget, og her guides man på bedste måde gennem flere etaper af maling af et enkelt udtryk, og derefter følger en side med varianter af udtryk.

Den sidste finish er skæg, hår, hænder og træsko, der alle limes på. Derefter er dukken klar til at få tøj på. Til tøjet findes seks sider med mønstre til de tre størrelser dukker. Alt er tegnet uden for mange overlapninger, så børn også let kan tegne dem af.

Til sidst findes et næsten 30 siders billedgalleri, hvor man ser nisser i forskellige påklædninger og positurer. Det måtte efter min mening gerne have været skåret meget ned, så der i stedet var blevet plads til noget mere syteknik med tilhørende arbejdstegninger. Nu er der for ofte sprunget over, hvor gærdet er lavest, ved at benytte limpistol med et lidt klumset udtryk til følge, og det er da ærgerligt, når resten er så forbilledligt grundigt vist.