Debat

Stands F2000

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I avisen er Anni Herfort citeret for det synspunkt, at de kommunalpolitikere, der i disse dage skærer ned på folkeskolen med henvisning til den nye overenskomt, ikke har sat sig ind i den. De bliver klogere, når aftalen skal udmøntes endeligt, mener hun: '. . . så må de vælge, om der skal skæres ned på lejrskoler, specialundervisning, skole-hjemsamarbejde, undervisning af tosprogede eller noget helt andet'.

En af disse kommunalpolitikere, der altså ikke har læst på lektien, er ingen ringere end borgmester i Gladsaxe Ole Andersen, chefforhandler for arbejdsgiverne under overenskomstforhandlingerne. Og han ved godt, hvor han vil hente en snes lærerstillinger: På lærernes forberedelsestid først og fremmest.

Anni Herfort har formentlig medlemmernes opbakning til at svare igen med en pressemeddelelse, hvori det henstilles til alle Danmarks Lærerforenings kredse i kommuner, der skærer ned på denne måde, at samarbejdet omkring 'Folkeskolen år 2000' standses med dags varsel.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Aftalens forudsætninger er tydeligvis bristet, og arbejdsgiverne gør præcis, hvad der passer dem.

Niels Christian Sauer

Karlebo

Powered by Labrador CMS