Anmeldelse

Strikkede tøzer

5 seje dukker med tøj og tilbehør

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Større piger kan med udgangspunkt i bogens fem fantasifulde dukker arbejde sig frem til en personlig stil og designe netop deres dukkes udvalgte garderobe.

Forfatteren har egentlig mødre, der strikker dukker i forskellige stilarter til deres døtre, som målgruppe. Efter min mening kan bogen nu også fint bruges i skolesammenhæng og hermed indgå i læring om person og stil.

Dukkerne er strikket i en enkel timeglasfacon med strimlede arme og ben, så strikketeknikkerne er begrænsede. Til at støtte den uøvede findes et afsnit, hvori strikketeknikkerne gennemgås i ord og farvelagte tegninger. Desuden vises sammensyningsteknikker og broderi på strik. Intentionerne er gode, men i nogle tilfælde vil man komme på afveje, hvis man følger instruktionen.

Hver af de fem typer dukker, der er beskrevet, har fået en beskrivelse af karakteristika med på vejen og har desuden fantasifulde navne. Typerne strækker over en surfingsild, en cafe-type, en diva, en ballerina og en cowgirl. Til hver af disse typer er der vist tøj og tilbehør, som viser deres tilhørsforhold. Nogle af tingene er strikkede og andre er syede. Til alt er der opskrifter, hvoraf de strikkede er de mest gennemarbejdede og avancerede, hvilket måske forklares med, at forfatteren er strikdesigner.

De syede modeller er punktvis forklaret med ord, men ingen arbejdstegninger. Hjælp til syning kan man hente i et kort afsnit om syteknikker, og her undrer det mig, at alt er syet i hånden! Kun i få tilfælde, hvor zigzag-sting er anvendt som udsmykning, er symaskinen anvendt. Bagest i bogen findes mønstre til de syede ting og strikdiagrammer til de mere avancerede strikkede ting.

Powered by Labrador CMS