Debat

Udlængsel

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der synes at være flere og flere pensionister, der skriver afskedsbreve i Folkeskolen, og ved at læse referatet fra seneste hovedstyrelsesmøde med bebudede kontingentstigninger kan man begynde at forstå dem. Af en almindelig tjenestemandspension er der ganske simpelt ikke råd til at betale højere kontingent.

Et fagforeningskontingent betaler man med det formål, at ens løn skal blive højere og højere, så kontingentet til stadighed udgør en mindre og mindre procentdel af indtjeningen. For pensionisterne sker det modsatte.

Jeg skal ikke beskylde nogen for ikke at have viljen til at skaffe pensionisterne højere indtjening, kun konstatere, at ingen har gjort det i min tid som pensionist.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Set fra pensionisternes side er kontingentbetalingen altså formålsløs. Jeg vil derfor foreslå, at den kommende kongres udnævner alle pensionisterne til æresmedlemmer, så vi kan glæde næstformanden, der - stadig ifølge referatet - gerne vil beholde os i foreningen.

Jørgen K. Jacobsen

Rødby

Powered by Labrador CMS