Debat

Chefens personale

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er ikke i tvivl om, at Søren Andersen er en sjælfuld og begavet mand. Og det skal bestemt ikke lægges ham til last, at han er en mester til at skjule det. Alligevel kunne jeg godt have ønsket, at han havde meddelt sit budskab om blandt andet resultatløn og inspektør/evner og gunst på stumfilm - uden undertekster!

For hans egen skyld! Eller endnu bedre slugt en fortrydelsespille - mens tid var!

Jeg citerer (Folkeskolen nummer 38): 'Enhver chef ved, hvem af personalet der er særdeles gode, og hvem der er gode. Enhver chef kender naturligvis sit personale, så naturligvis er mine generelle betragtninger indlysende rigtige.'

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Søren Andersen slår til lyd for, at alle lærere med jævne mellemrum modtager vejledning om egne præstationer - af inspektøren. Og 'Går ind i en dialog med deres chef om egen situation og udviklingsmuligheder.' (. . .)

Vel er åndfuldhed ikke den egenskab, der først falder en ind, når de syngende tøjdyr fra Kommunernes Landsforenings (KL) pædagogiske Workshop melder ud.

Alligevel vil jeg betegne Søren Andersens udtalelser som ekstremt tankevækkende. Når vi nu er så kvalitetsfikserede!

Må jeg bringe i elskværdig erindring: At det, folkeskolen mindst af alt har brug for, er et lærerkorps af underdanigt savlende fedterøve, der står i kø foran inspektørens kontor for at få at vide, hvor 'gode' de er, og hvordan de bedst muligt kan 'udvikles' til brugbare leddeløse bugtalerdukker, der siger det 'rigtige' og gør det 'rigtige.'

At det åbenbart er KL's bud på den ny lærerrolle, der tales så meget om, er endnu et eksempel på den massive krise, folkeskolen befinder sig i!

Man ser det for sig: Lærerkorpset linet op. Inspektørens elitegruppe på venstre fløj - de artige og vandkæmmede. Efterfølgende de måske egnede - og bagerst rosset! Mens Søren Andersen og ledelsesteamet skridter fronten af!

Nordkorea eller Kina? Vælg selv! Vi er jo så internationale!

Selvfølgelig er ingen forpligtet ud over sine evner. Ikke desto mindre burde Søren Andersen indkassere en eftersidning eller to! For eksemplets skyld!

Når vi nu er så kvalitetsfikserede!

Niels Christian Christensen

Bagterpskolen, Hjørring

Powered by Labrador CMS