Birgit Græsdal

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tirsdag den 16. september gik flaget på halv på VUC Ribe. Vores forstander gennem 26 år, Birgit Græsdal, var pludselig død mandag aften.

Så tidligt som i 1971 tog Birgit initiativ til at etablere kompetencegivende undervisning for voksne. Dette var i sandhed et pionerarbejde, som hun med ildhu og engagement gennem årene udviklede til et levende og alsidigt voksenuddannelsescenter for Ribe og Bramming Kommuner. Hendes arbejdsindsats var præget af ukuelighed, viljestyrke og visionære tanker.

De seneste år lykkedes det hende - trods alvorlig sygdom - at sætte mange projekter i gang i samarbejde med andre uddannelsesinstitutioner til gavn for først og fremmest kortuddannede i lokalsamfundet.

Det varme og venlige voksenmiljø, som medarbejdere og kursister færdes i til daglig på VUC Ribe, skyldes i høj grad Birgits bestræbelser. Hele hendes virke var i øvrigt præget af en dyb respekt for den enkelte kursist.

Vore tanker går til den nærmeste familie, for hvem tabet føles stort og uforståeligt.

Medarbejderne ved VUC Ribe

Powered by Labrador CMS