Folkeskolens leder:

Forlig jer

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis kongressen i november er lige så konfrontationssøgende, som de mest aggressive delegerede var det på Skolelederforeningens repræsentantskabsmøde i sidste uge, så revner Danmarks Lærerforening, og dermed opgiver man reelt en samarbejdstradition, som er lige så gammel som folkeskolen.

Hvis skolelederne danner deres egen fagforening, mens lærere og børnehaveklasseledere fortsat trækker på samme hammel i DLF, bliver udgangspunktet for mødet mellem parterne i fremtiden modsætning, hvor det i dag er fællesskab og forlig.

Dertil kommer, at alle parter vil være svækkede i forhold til kommunen, fordi der ikke mere vil være én organisation, der kan forhandle samlet om forholdene i folkeskolen.

Heldigvis behøver det ikke gå så slemt, for de to modeller for ledernes fremtidige organisatoriske placering, som Lærerforeningens hovedstyrelse arbejder med, tager begge højde for den relevante kritik, som lederne har rejst. Og de imødekommer alle relevante ønsker. Hvis man tænker langsigtet og ser på helheden, er det gode forlig muligt.

-th

Se side 14