Debat

Skammekrogen – et mediehit

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens artikel (nummer 35) om skammekrogen på Grundtvigskolen i København er blevet et mediehit.

Det er godt, at en inspektør tager affære over for grov elevadfærd. Det er godt, at elever bliver sat til at tænke over det, de har gjort, og hvordan det rammer. Det er godt, at det bliver fulgt op af en samtale, og at snakken følges op dagen efter og resulterer i en undskyldning. Problemet er, hvis tænkeprocessen strækkes ud i timer. Så går det let over i en ydmygende behandling, hvor eleven køres psykisk i sænk. Det fører nok mere til »læbebekendelser« at man i virkeligheden ikke mener, hvad man siger end det fører til bedre tanker.

Skolens inspektør og jeg er enige om, at øretæveindbydende elever skal tages med fornuft og ikke behandles, som man afretter en hund. Skammekrogen skal ikke være en straffemetode, heller ikke selv om nogle elever er vant til hårdhændede metoder hjemmefra.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Powered by Labrador CMS