Anmeldelse

Istanbul / Beijing / Berlin

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Denne serie af geografibøger beskriver nogle af verdens største byer: Berlin, Istanbul og Beijing. Bøgerne er velformulerede og indsigtsrige og kan i stor udstrækning bruges til geografiundervisningen i de ældste klasser.

Fakta:

Titel: Istanbul

Forfatter: Rob Bowden

Oversætter: Leif Schack-Nielsen

ISBN: 978-87-627-105-1

Pris: 218,00 kroner

Sider: 61 sider

Serie: Byer i verden

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Titel: Beijing

Forfatter: Nancy Pelligrini

Oversætter: Leif Schack-Nielsen

ISBN: 978-87-627-1022-1

Pris: 218,00 kroner

Sider: 61 sider

Serie: Byer i verden

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

Titel: Berlin

Forfatter: Simon Garner

Oversætter: Grit Hellemann

ISBN: 978-87-627-1004-7

Pris: 218,00 kroner

Sider: 61 sider

Serie: Byer i verden

Type: Bog

Forlag: Forlaget Flachs

I fremtiden vil langt den største del af klodens befolkning bo i verdens store byer, og denne urbanisering tages under grundig behandling i serien, som beskriver de muligheder og problemer, som opstår i de meget store byer. Bøgerne gennemgår byens historie, befolkning, økonomi, styre, transportmuligheder, miljø, kultur, turisme og fremtid.

Ud over de tre bøger i denne anmeldelse omfatter serien ni andre af verdens byer. Serien indeholder gode billeder, kort og statistik, der fint hænger sammen med den fagligt orienterede tekst. Alle bøgerne har en indbliksboks, der giver personlige og anderledes faglige indgangsvinkler.

Berlin er en by i rivende udvikling og med en spændende historie fra Anden Verdenskrig og frem til i dag, hvor genforeningen sætter svære økonomiske spor. Istanbul med sin geografiske placering mellem Europa og Asien og med en befolkningstilvækst på ti millioner de sidste 50 år. Beijing, en af verdens største byer, gør sig klar til at være centrum for hele verden næste år, når byen er vært for de Olympiske Lege. 

Materialet fremstår som et kvalitetsprodukt, men bøgerne vil meget på få sider, så hvis man skal arbejde i dybden med en af byerne, må man finde mere materiale.

Bøgerne anbefales til folkeskolens 7.-9. klasse i geografi, men kan også bruges til projektopgaver på mellemtrinnet, hvor materialet kan fungere som inspirationskilde.