En sværvægter går på pension

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med udgangen af juli måned 1999 går Ole Blåkilde på pension. Hermed er et langt liv med organisationsarbejde afsluttet.

Mange ældre kolleger vil nikke genkendende til navnet Ole Blåkilde. Som ung lærer blev han ansat ved Humble Centralskole i Sydlangeland Kommune. Her tog han initiativ til dannelsen af SYL, Sammenslutningen af Yngre Lærere. I 1968 lykkedes det SYL at få valgt tre medlemmer ind i Danmarks Lærerforenings hovedstyrelse, heriblandt Ole Blåkilde.

Med tjenestemandsreformen af 1969 anså mange af SYL's medlemmer, at de mål, der førte til foreningens stiftelse, var blevet opfyldt.

I maj 1971 blev Ole Blåkilde ansat som sekretær og senere vicekontorchef i Danmarks Lærerforenings sekretariat. Under denne ansættelse videreuddannede Ole sig ved en merkonomuddannelse og første del af jurastudiet, og det er ikke mindst inden for det tjenstlige område, han er kendt.

Interessen for de ansættelsesmæssige forhold medførte, at Ole Blåkilde i december 1981 overgik til ansættelse som konsulent i Lærernes Centralorganisation (LC), og her har han virket i de forløbne år. Da Danmarks Lærerforening og Foreningen af Kommunale Chefer (KC) i 1993 indgik en aftale om dobbeltorganisering af skoledirektører med flere og samtidig fik sekretariat fælles med Lærernes Centralorganisation, fik Ole igen en central placering såvel gennem varetagelse af KC's organisatoriske spørgsmål som gennem arbejdet med at sikre chefernes ansættelsesforhold. Sammen med KC's formand har Ole Blåkilde deltaget i mange forhandlinger, når samarbejdet mellem en kommune og en kommunal chef måtte ophøre - uanset om det kunne lastes den pågældende chef eller ej. Ikke mindst på disse felter kom Oles evner til udfoldelse - også her vil han blive savnet.

Lærernes Centralorganisation markerer Ole Blåkildes afgang ved en reception mandag den 14. juni 1999, klokken 14-16, hvor der vil være mulighed for at sige farvel til Ole.

Kollegerne i Lærernes Centralorganisation ønsker Ole et aktivt otium.

Max Haugaard Nielsen

sekretariatschef i LC